«Ειδικό καθεστώς» και προνόμια για όσους κάνουν το εμβόλιο: «Το σκεφτόμαστε», είπε ο Λιβάνιος

31 Μαρτίου, 2021 3:24 ΜΜ
More videos

Τι δήλωσε στην ΕΡΤ…

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Θοδωρής Λιβάνιος προανήγγειλε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα τα self tests από τα φαρμακεία αλλά και ότι θα υπάρχουν ενδεχομένως προνόμια και «ειδικό καθεστώς» για όσους κάνουν το εμβόλιο.

«Τα self tests θα είναι διαθέσιμα σε λίγες ημέρες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

«Περιμένουμε την έγκριση του διαγωνισμού από το ελεγκτικό συνέδριο για τον πάροχο και εφόσον όλα πάνε καλά, την άλλη εβδομάδα θα είναι στα φαρμακεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα self tests, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι είναι «πολύ πιο εύκολα από τα γνωστά rapid tests, είναι ένα σημαντικό όπλο και ένα μέσο που θα μας οδηγήσουν στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Είναι μία κατάκτηση της επιστήμης».

Διευκρίνισε πως σήμερα στην επιτροπή θα εξεταστεί η δυνατότητα του μέτρου των εβδομαδιαίων υποχρεωτικών self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από 12-13 ετών.

«Θα μπορεί να το κάνει για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός ή ο γονέας στο παιδί την Κυριακή και με μια υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο για μια εβδομάδα», είπε.

Αναφερόμενος σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και στο ενδεχόμενο να έχουν κάποια προνόμια, π.χ., σε μετακινήσεις, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι «εφόσον έχουμε έναν σταθερό ρυθμό ανά μέρα, 30.000 δόσεων, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αν μπορεί να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς για τους εμβολιασμένους».

ΦΩΤΟ eurokinissi