Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΈγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ράκος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Το νέο που...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ράκος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Το νέο που του μετέφεραν στη φυλακή και η ημερομηνία «κλειδί» στην υπόθεση

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος πιλότος και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο, παραπέμπεται σε δίκη μετά από ομόφωνη απόφαση των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Την πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλουστην είδηση της έκδοσης του βουλεύματος αποτύπωσε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη.

«Ο εντολέας μου ενημερώθηκε σχετικά με την έκδοση του βουλεύματος και αναμένει φυσικά τη δίκη. Είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η ψυχολογική του κατάσταση είναι αρκετά πιεσμένη και η στεναχώρια του φυσικά (μεγάλη) για όλο αυτό που έχει γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος του εκτιμά ότι η δικάσιμος θα οριστεί σε δυο- τρεις μήνες, δηλαδή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Ενημερώθηκε από εμένα, αλλά και η εισαγγελική αρχή το κοινοποίησε στις φυλακές, καθώς είναι το βούλευμα που αφορά στον ίδιο. Δε σχολίασε κάτι επ’ αυτού. Δεν αναφέρθηκε τίποτα. Οτιδήποτε άλλο… θα αναφερθούμε επί της ουσίας όταν θα γίνει το δικαστήριο στο Μικτό Ορκωτό» είπε ο κ.Παπαϊωαννίδης.

Ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου πρόσθεσε ότι για τα αδικήματα αυτά, οι ποινές τις οποίες αντιμετωπίζει ο εντολέας του είναι η ποινή της ισόβιας καθείρξεως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και ποινές καθείρξεως 10 ετών για τη δεύτερη κατηγορία, τη ζωοκτονία. Οι άλλες δύο κατηγορίες είναι πλημμεληματικής φύσεως.

glika nera babis anagnostopoulos 1

«Δεν έχουμε κάνει συμπληρωματική απολογία και ο,τιδήποτε άλλο που να αφορά στην υπόθεση. Ό,τι έχουμε να πούμε, θα το πει επί της ουσίας με όλα τα στοιχεία και με τη δια ζώσης διαδικασία που θα επικρατήσει στο ακροατήριο. Ό,τι έχει να πει θα τα πει σε επίπεδο δικαστηρίου» κατέληξε.Τα πιο σημαντικά