Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
διάφοραΕγκαινιάζεται σήμερα το Νυχτερινό Μετρό του Λονδίνου

Εγκαινιάζεται σήμερα το Νυχτερινό Μετρό του Λονδίνου

Απόψε η πρώτη νύχτα λειτουργίας του νυχτερινού μετρό (London Underground) στο Λονδίνο, μετά από 3 χρόνια σχεδιασμού.

Τα τρένα που θα λειτουργούν μετά τις 12 το βράδυ θα είναι αυτά της γραμμής Victoria και Central Line, τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Το έργο είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2013, με σκοπό να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη του 2015, αλλά οι απεργίες για τους μισθούς των εργαζομένων καθυστέρησαν το έργο για 1 χρόνο.

a49158cad00f28d71ee2fb293b192330

Η μεταφορά στην πρωτεύουσα της Αγγλίας ήταν ένα μείζον θέμα, αφού οι επιβάτες τα σαββατοκύριακα έχουν αυξηθεί κατά 70% από το 2000.

Η νυχτερινή λειτουργία του μετρό αναμένεται να προσθέσει 6,4 δις λίρες στην οικονομία του Λονδίνου ως το 2030, δημιουργώντας 500 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τα τρένα θα διέρχονται κάθε 10 λεπτά, σε συγκεκριμένες γραμμές από σήμερα, ενώ από το φθινόπωρο θα προστεθούν και άλλες.

_90830861_nighttube1

Τα σωματεία ξεκίνησαν απεργίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, μέχρι να έρθουν τελικά σε συμφωνία, τον περασμένο Μάρτιο. Παρών στο ξεκίνημα της νυχτερινής λειτουργίας του μετρό θα είναι και ο νέος δήμαρχος Σαντίκ Καν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος για το έργο, αφού πολλοί άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το μετρό αργά το βράδυ, είτε για δουλειά (όπως γιατροί, νοσοκόμες, νυχτοφύλακες και άλλοι που δουλεύουν βραδινές βάρδιες) είτε για διασκέδαση, γεγονότα που θα ενισχύσουν την νυχτερινή οικονομία.

“Σκεφτείτε τα θέατρα, τους συναυλιακούς χώρους, τα εστιατόρια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος που το νυχτερινό μετρό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο δημιουργός του και αξίζει την αναγνώριση.”

bbc

Τα πιο σημαντικά