Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΈγινε το θαύμα: Ξύπνησε η 25χρονη Ανυσία που ήταν σε κώμα μετά...

Έγινε το θαύμα: Ξύπνησε η 25χρονη Ανυσία που ήταν σε κώμα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους δίνουν τα παιδιά που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ευχάριστα νέα καθώς η 25χρονη Ανυσία «ξύπνησε» από την καταστολή και έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία της με το περιβάλλον.

132 2 632x420 1

«Ξύπνησε» από το κώμα η 25χρονη

Η Ανυσία βρισκόταν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου είναι πολυτραυματίας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα στο 30% του σώματός της. Η νεαρή ξύπνησε από το κώμα αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Χαμόγελα για την 25χρονη Ανυσία

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, η 25χρονη πολυτραυματίας, η οποία βρισκόταν στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, «ξύπνησε» από την καταστολή και ουσιαστικά έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία της με το περιβάλλον. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Η 26χρονη Ανυσία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη τελειώσει αρχαιολόγος στο ΑΠΘ και κάνει μεταπτυχιακό στη μουσειολογία. «Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη», είχε δηλώσει ο πατέρας της.

Ο πατέρας της, ο οποίος επί δέκα χρόνια ήταν λιμενάρχης στο Καρλόβασι της Σάμου, πληροφορήθηκε από τους διασώστες πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε έξω από το τρένο ή κάποιος συνεπιβάτης της την έβγαλε έξω και έτσι επέζησε.

Η καθηγήτρια της Ανυσία Λιούρη, Ματούλα Σκαλτσά, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε στο φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κα Σκαλτσά, όπως είπε, η πολυτραυματίας Ανυσία Λιούρη, ήταν φοιτήτρια μεταπτυχιακού. Όπως είπε:

«Ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί».

Όσα είπε η καθηγήτρια της 25χρονης
Τα πιο σημαντικά