Έγινε το αδιανόητο – Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία και χειροπέδες στον ιερέα!

5 Ιανουαρίου, 2021 2:01 ΜΜ
More videos

Σκηνές που μέχρι χθες ήταν αδιανόητες στην Ελλάδα.

Η αστυνομία να κάνει έφοδο σε ναούς κι όχι μόνο αυτό αλλά να περνάει χειροπέδες σε ιερέα και να πέφτουν και πρόστιμα στους πιστούς!

Η Ελευθερία Τζανακούλη, δημοσιογράφος του pineiosnews.gr, μίλησε στο MEGA για την έφοδο της αστυνομίας σε εκκλησία στη Λάρισα που οδήγησε στη σύλληψη ιερέα αλλά και στο να δοθούν πρόστιμα στους πιστούς.

Η λειτουργία ελάμβανε μέρος σε ιερά μονή και το γεγονός σημειώθηκε στη Λάρισα.

Το πρωί της Κυριακής δεκάδες πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν λειτουργία στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής του παλαιού ημερολογίου. Δεν έλαβαν όμως υπόψη τα αυστηρότερα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο για την διασπορά του κορωνοϊού.

Το γεγονός πληροφορήθηκε η αστυνομία που επενέβη με το τέλος της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους 40 περίπου παριστάμενους και παράλληλα να συλλάβει τον 37χρονο ιερομόναχο.

Αρκετοί πιστοί διέφυγαν από τη μονή, ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου!

Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παρέμεινε κρατούμενος, και εχτές του επιβλήθηκε τρίμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία.

Ακολουθήστε μας στο facebook: