Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
διάφοραΈγινα μητέρα για πρώτη φορά στα 51 μου, όλοι μου λένε ότι...

Έγινα μητέρα για πρώτη φορά στα 51 μου, όλοι μου λένε ότι είμαι μεγάλη για μαμά αλλά εγώ δεν το μετανιώνω

Συγκινεί μια μαμά από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας η οποία κατέβαλε τεράστια δύναμη ψυχής και ξόδεψε μια περιουσία για να κάνει τα παιδιά της.

Η Manda Epton προχώρησε σε αλλεπάλληλες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις μέχρι να γεννήσει τις δίδυμες κόρες της, τον Αύγουστο του 2018.

Ωστόσο, ο αγώνας που έδωσε μέχρι να γίνει μαμά, την έκανε να εκτιμήσει ακόμα περισσότερο το δώρο της μητρότητας και πλέον αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δευτερόλεπτο με τα κορίτσια της – σε αντίθεση με τις νεότερες μαμάδες που τις βλέπει να ασχολούνται πολλές ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, όπως αναφέρει.

«Νιώθω ότι στα 54 μου είμαι λίγο πιο σοφή, κι ας μου λένε κάποιοι ότι είμαι μεγάλη για να είμαι μαμά. Περνάω περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί τους στο πάρκο ή κάνοντας διασκεδαστικές δραστηριότητες, αντί να τις αγνοώ και να είμαι στο τηλέφωνό μου» είπε η ευτυχισμένη μαμά και συνέχισε: «Είχα αρκετά δύσκολη εγκυμοσύνη λόγω ηλικίας αλλά και τα δύο κορίτσια μου βγήκαν απόλυτα χαρούμενα και υγιή».

Η Manda ήταν 39 ετών όταν ξεκίνησε θεραπείες γονιμότητας, παρότι δεν είχε βρει ακόμα τον άνθρωπο με τον οποίο θα έκανε οικογένεια. Τα χρόνια πέρασαν και, αφού δεν γνώρισε ποτέ τον κατάλληλο για πατέρα των παιδιών της, αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της με τη βοήθεια ενός δότη σπέρματος και δότη ωαρίων μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο γυναικολόγος της τής έλεγε πως μάλλον δε θα μπορέσει να γίνει μαμά

Στα 43 της, ο γυναικολόγος της την παρέπεμψε σε έναν ψυχοθεραπευτή για να την βοηθήσει να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως μάλλον δεν θα κάνει ποτέ παιδιά. Η ίδια, όμως, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι που το 2017 κατάφερε να μείνει έγκυος.

«Πήγα για τον υπέρηχο των επτά εβδομάδων, ανησυχώντας ότι θα αποβάλλω αφού είχα αιμορραγία. Η χαρά μου, όμως, ήταν τεράστια όταν μου είπαν ότι περιμένω δίδυμα» είπε η γυναίκα. «Σήμερα, περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με τις κόρες μου και προσπαθώ να είμαι συνέχεια δίπλα τους. Το να επιμείνω να γίνω μαμά, έστω και μετά τα 50, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ».

Τα πιο σημαντικά