«Έφυγε» νωρίς ο 53χρονος Μάριος: Έπαθε έμφραγμα εν ώρα εργασίας στο Ασκληπιείο, διεκομίσθη στο Τζάνειο και πέθανε

21 Απριλίου, 20239:26 ΜΜ

Ο 53χρονος Μάριος δούλευε σεκιούριτι στο Ασκληπιείο Βούλας. Χθες το βράδυ έπαθε έμφραγμα, ενώ είχε νυχτερινή βάρδια. Το αιμοδυναμικό, όμως, του Ασκληπιείου δεν εφημέρευε κι έτσι διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε.

Νεκρός από έμφραγμα είναι ένας 53χρονος σεκιούριτι της βραδινής βάρδιας στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Όπως αναφέρει η Δέσποινα Τοσονίδου, η οποία είναι ιατρός – ακτινοδιαγνώστης, ο 53χρονος εργολαβικός εργαζόμενος, έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας και καθώς το αιμοδυναμικό του Ασκληπιείου δεν εφημερεύει καθημερινά, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο (στον Πειραιά), όπου και κατέληξε.

Χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς εξειδικευμένους τεχνολόγους, χωρίς επαρκές κονδύλι για την αποπληρωμή εφημεριών, υπερωριών, οι προσπάθειες των γιατρών, δεν είναι αρκετές.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά η Δέσποινα Τοσονίδου για την απώλεια του 53χρονου Μάριου:

«Ήταν άτυχος ο Μάριος; Ήταν η κακιά η ώρα; Όχι φυσικά. Ήταν θύμα της πολιτικής της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, που δεν επιτρέπει να σώζονται όσες περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν».

Η γιατρός περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ και ειδικά στο Ασκληπιείο:

«Με άλλα λόγια, πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι στα νότια προάστια δεν έχουν ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, εάν πάθουν έμφραγμα. Εκτός και αν έχουν χρήματα, ή ιδιωτική ασφάλιση».

Όσα έγραψε η Δέσποινα Τοσονίδου για τον θάνατο του 53χρονου Μάριου

Πριν λίγο έμαθα ότι πέθανε ο Μάριος.
Έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας. Οι συνάδελφοι στο ΤΕΠ, όπως και οι εφημερεύοντες καρδιολόγοι, έπραξαν αμεσα.
Το αιμοδυναμικό του Ασκληπιείου δεν εφημερεύει καθημερινά – πώς θα μπορούσε άλλωστε; Χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς εξειδικευμένους τεχνολόγους; Χωρίς επαρκές κονδύλι για την αποπληρωμή εφημεριών, υπερωριών;
Ο Μάριος διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο, όπου και κατέληξε.
Ο Μάριος. Σεκιούριτι στο Ασκληπιείο Βούλας, εργολαβικός δηλαδή. 53 ετών, συνήθως νυχτέρια.
Ήταν άτυχος ο ΜάΒριος; Ήταν η κακιά η ώρα;
Όχι φυσικά.
Ήταν θύμα της πολιτικής της υποστελέχωσης και της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, που δεν επιτρέπει να σώζονται όσες περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν.
Με άλλα λόγια, πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι στα νότια προάστια δεν έχουν ΑΜΕΣΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, εάν πάθουν έμφραγμα.
Εκτός και αν έχουν χρήματα, ή ιδιωτική ασφάλιση. Τότε μπορούν να πάνε στο Mediterraneo.
Ο Μάριος ήταν ένας από εμάς. Ένας της τάξης μας. Σκληρά εργαζόμενος, με πολύ χαμηλό μισθό, με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Δικά τους τα κέρδη – Δικοί μας οι νεκροί.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News