Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
αληθινές ιστορίεςΈφυγε για δουλειά στο εξωτερικό και εξαφανίστηκε με ψέματα. Τόσα χρόνια δεν...

Έφυγε για δουλειά στο εξωτερικό και εξαφανίστηκε με ψέματα. Τόσα χρόνια δεν πήρε να μάθει τί κάνει ο γιος του

Το παρακάτω κείμενο αναδημοσιεύουμε από την ομάδα Thank you Next όπου αναρτήθηκε, με την άδεια της συντάκτριάς του


ΤΥΝ και δράμα μαζί, πάρτε popcorn

Από έφηβη, είχα σχέση με τον Β. Στα 18 μου, μαθαίνουμε πως είμαι έγκυος. Αποφασίζουμε να κρατήσουμε το μωρό αφού θα είχαμε στήριξη και από τους γονείς μας. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 10′ ήρθε στον κόσμο ο γιος μου.

Ο Β. σπούδαζε, τελείωσε, πήγε φαντάρος και αφού απολύθηκε λίγους μήνες μετά μου ανακοινώνει πως του πρότειναν δουλειά στο εξωτερικο, σε μια πολυεθνική, θα φύγει, και μόλις τακτοποιηθεί θα ανέβουμε και εμείς. Κάπως έτσι, έμεινα πίσω στην Ελλάδα μόνη μου μαζί με ένα δίχρονο παιδί. Περνάει ένας, δύο, πέντε, έξι μήνες και τον ρωτάω πότε θα ανέβουμε πάνω. «Μην βιάζεσαι, θα έρθετε!» μου απαντούσε. Κάπου εδώ, να σημειώσω πως η μητέρα του (πεθερά μου), είχε πεθάνει πριν πολλά χρόνια.
Μετά από ένα χρόνο, πεθαίνει και ο πατέρας του.

Έρχεται Ελλάδα, γίνεται η κηδεία, και εκείνη την μέρα, του λέω πως δεν γίνεται άλλο να είμαι μόνη μου με ένα μωρό, πρέπει ή να γυρίσει Ελλάδα, ή να ανέβουμε εμείς στη χώρα που δουλεύει. Μου απαντά, πως σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα ανέβουμε.

Από την μέρα που επέστρεψε στο εξωτερικό, ξεκίνησαν να μειώνονται και οι επαφές. Λιγότερα τηλέφωνα, έστελνε λιγότερα χρήματα και σιγά σιγά ξεκίνησε να εξαφανίζεται. Επί δύο εβδομάδες, τον έπαιρνα τηλέφωνα μου το έκλεινε, του έστελνα μηνύματα δεν τα διάβαζε καν.

Δύο εβδομάδες μετά από αυτά τα περιστατικά, αφήνω το μωρό στον αδερφό μου και την νύφη μου, και πάω να τον βρω. Πάω από το σπίτι του, άδειο… Χτυπώ στη γειτόνισσα, και μου λέει πως έχει φύγει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, πάω από τα γραφεία της εταιρείας. Πηγαίνω στη γραμματεία, ζητώ να τον φωνάξουν και μου απαντά πως σύμφωνα με τα αρχεία τους, ο υπάλληλος παραιτήθηκε πριν τρεις μήνες.

Πηγαίνω σε διπλανή χώρα που έμενε η αδερφή του και την αναγκάζω να μου πει που είναι. Μου λέει, ξανά πηγαίνω στη χώρα του, βρίσκω την δ/νση, τον βρίσκω, με διώχνει. Είχε πρόσωπο στο σπίτι…

ΤΥΝ μία για πάντα γιατί τόσα χρόνια μετά δεν πήρε ένα τηλ ούτε καν να μάθει τι κάνει ο γιος του.

Τα πιο σημαντικά