Έφυγε από ζωή βρέφος μετά από άρνnση για μεταφορά του στην Ιταλία

13 Νοεμβρίου, 202310:42 ΜΜ

Η μόλις οκτώ μηνών Ίντι Γκρέγκορι, πέθανε τη νύχτα της Κυριακής σε μονάδα φροντίδας της Βρετανίας. Υπέφερε από σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία δεν επέτρεπε την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος, και η βρετανική δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική και καρδιακή της λειτουργία.

Οι γονείς της Γκρέγκορι έχασαν τον περασμένο μήνα τον δικαστικό αγώνα για να κρατήσουν το παιδί τους σε μηχανική υποστήριξη και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο παίδων του Βατικανού στη Ρώμη.

Κατεπείγουσα διαδικασία

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ρώμης είχε χορηγήσει στην Ίντι, πριν από μια εβδομάδα, την ιταλική υπηκοότητα με κατεπείγουσα διαδικασία και με στόχο να μπορέσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Bambin Gesù της Αιώνιας Πόλης, ειδικευμένο σε παιδιατρικές παθήσεις. Η βρετανική δικαιοσύνη, όμως, δεν το επέτρεψε τονίζοντας ότι πρόκειται για ανίατη ασθένεια.

Το βρέφος έπασχε από μια σπάνια, ανίατη και εκφυλιστική μιτοχονδριακή νόσο, που έκανε τα κύτταρά του να μην παράγουν αρκετή ενέργεια. Οι γιατροί της υποστήριζαν ότι υπέφερε από έντονο πόνο και αγωνία και δεν υπήρχε νόημα για περαιτέρω θεραπεία.Το βρέφος μεταφέρθηκε το Σάββατο από νοσοκομείο του Νότιγχαμ στην κεντρική Αγγλία σε ένα κέντρο περίθαλψης όπου αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.

Τι λένε γονείς, Μελόνι και πάπας Φραγκίσκος

«Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε συντετριμμένοι, οργισμένοι και γεμάτη ντροπή», υπογράμμισε ο πατέρας της μικρής, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για την μεταφορά της στην Ιταλία. «Τα δικαστήρια και το εθνικό σύστημα υγείας όχι μόνο της στέρησαν την δυνατότητα να ζήσει, αλλά και την αξιοπρέπεια να πεθάνει στο σπίτι της», πρόσθεσε.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν, ό,τι μπορούσαμε. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Καλό ταξίδι, μικρή Ίντι», έγραψε στο διαδίκτυο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Το Σάββατο αναφέρθηκε στην υπόθεση ο πάπας Φραγκίσκος λέγοντας ότι προσεύχεται για το παιδί, την οικογένειά του και για όλα τα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο και τις ασθένειες.

Πηγή: infokids.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News