Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης: Ο «πλαστικός χειρουργός» από...

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης: Ο «πλαστικός χειρουργός» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Το κοινό γνώρισε τον ηθοποιό Κώστα Μπάση μέσω του ρόλου του πλαστικού χειρουργού, «Βουλίδη» στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Θλίψη στο καλλιτεχνικό χώρο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Κώστα Μπάση.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του, στην οποία επιβεβαίωσε και τον θάνατο της Μίνας Αδαμάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου… Καλό ταξιδι».

Ποιος ήταν ο Κώστας Μπάσης

Ο Κώστας Μπάσης υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά.. Ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη (‘Λυσιστράτη’), Ερμής (‘Πλούτος’), Πανάρετος (‘Ερωφίλη’), Άμλετ, Αστρώφ (‘Ο θείος Βάνιας’), Μαλβόλιο (‘Δωδέκατη νύχτα’), Πίτσαμ (‘Η όπερα της πεντάρας’), Οδυσσέας (‘Οδύσσεια’), Αιακός (‘Βάτραχοι’), Δάσκαλος (‘Παραμύθι χωρίς όνομα’), Ορέστης (‘Ηλέκτρα’), Ζαρλάς (‘Φον Δημητράκης’), Σολιόνι (‘Οι τρεις αδελφές’), Γκίρι (‘Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι’), Κάμιλος (‘Χειμωνιάτικο παραμύθι’), Νουρήμπεης (‘Καπετάν Μιχάλης’), Λογιότατος (‘Βαβυλωνία’), Καθηγητής (‘Οπερέτα’), α’ Αγγελιοφόρος (‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’) κ.ά.

Τα πιο σημαντικά