Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, πατέρας του Ρένου Χαραλαμπίδη σε ηλικία 93 ετών

19 Ιουλίου, 2022 12:45 ΠΜ
More videos

Έφυγε απο τη ζωη πλήρης ημερών και σε ηλικία 93 ετών ο πατέρας του αγαπητού Εβρίτη ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη, ο κυρ-Γιάννης, ο καλοκάγαθος “Γιάνκος”, με καταγωγή από το Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας.

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η τραγική είδηση της απώλειας του κυρ-Γιάννη, του καλακάγαθου “Γιάνκου”, που έφυγε την Κυριακή, 17 Ιουλίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών!

Προσωπικά είχα πολλές αναμνήσεις από τη μητέρα μου,Αναστασία, αλλά η δική μας γνωριμία μετρούσε σχεδόν 30 χρόνια, από τα χρόνια της Αθήνας, που πάντα έδινε το παρών του στις δραστηριότητες του Συλλόγου Εβριτών και στη συνέχεια του Συλλόγου Τριγωνιωτών Αθήνας! Ήθελε πάντα να επισκέπτεται τη γενέτειρα του το Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας κι αυτή του την επιθυμία την εκτελούσε ο αγαπητός σε όλους μας συντοπίτης μας ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, που θα φροντίσει να ικανοποιήσει και την τελευταία του με την ταφή του στο Σπήλαιο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν,για να αγναντεύει από τα νεκροταφεία του Σπηλαίου τα αγαπημένα του μέρη ταυτισμένα με τη μνήμη των αγαπημένων και προσφιλών ανθρώπων!

Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη, 19 Ιουλίου, στα νεκροταφεία Ζωγράφου!

Τα ολόθερμα συλλυπητήρια αγαπημένη του σύζυγο στην κυρία Ευαγγελία και στον αγαπητό μας Ρένο Χαραλαμπίδη!

Καλό παράδεισο,”Γιάνκο”!

Σταύρος Παπαθανάκης απο το voreasmagazin.blogspot.com

Ενώ σύμφωνα με το evros-news.gr ο καταξιωμένος Εβρίτης ηθοποιός (από το Σπήλαιο Ορεστιάδας), είχε κοντά του στην Αθήνα τους γονείς του, αλλά πάντα φρόντιζε να κάνει πράξη την επιθυμία τους και τα καλοκαίρια να τους φέρνει στην γενέτειρα τους, το Σπήλαιο Τριγώνου, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο.

Άλλωστε ήταν πολύ περήφανος για τους γονείς του και σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόμενος στον δύσκολο τρόπο που γεννήθηκε, λέει:

“Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν -όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια. Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους Γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα. Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια. Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί. Ώσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Όταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος”.