Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ανθρώπινες σχέσειςΟι ευτυχισμένες σχέσεις έχουν αυτά τα δυο βασικά χαρακτηριστικά

Οι ευτυχισμένες σχέσεις έχουν αυτά τα δυο βασικά χαρακτηριστικά

Όπως και κάθε  καλό στη ζωή,οι δυνατές και μακράς διάρκειας σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αλλά, στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Όπως έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες, υπάρχουν μόνο δύο βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις ευτυχείς σχέσεις. Αυτά είναι τα γνωρίσματα που όλοι μας θα πρέπει να υιοθετήσουμε στην προσωπική μας ζωή :  ευγένεια και γενναιοδωρία.

Έχοντας κάνει έρευνες δεκαετιών για χιλιάδες ζευγάρια, οι ψυχολόγοι John και Julie Gottman ανακάλυψαν ότι η ευγένεια ‘κολλάει τα  ζευγάρια μαζί.’ Μαζί με την συναισθηματική σταθερότητα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον επιτυχημένο γάμο.

Η πιο δύσκολη στιγμή για να ασκήσεις την ευγένεια είναι φυσικά, όταν προσπαθείτε να μιλήσετε με επιχειρήματα με το σύντροφό σας. Αλλά αυτή είναι επίσης η πιο σημαντική στιγμή για να είστε ευγενικοί. Αφήνοντας το θυμό σας και την επιθετικότητα να ξεσπάσουν, μπορεί να προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση σας.

‘Η ευγένεια δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζουν το θυμό μας, αλλά η ευγένεια μας λέει πώς να επιλέγουμε να εκφράσουμε την οργή. Μπορείτε να ρίξετε βέλη στο σύντροφό σας ή μπορείτε να εξηγήσετε γιατί είστε πληγωμένοι και θυμωμένοι, και αυτό είναι το πιο ευγενικό μονοπάτι’, εξήγησε η Julie Gottman.

Business Insider

Τα πιο σημαντικά