Έφτιαξε το δικό του νησί που επιπλέει πάνω σε 150.000 μπουκάλια ανακύκλωσης!

6 Μαρτίου, 201612:19 ΠΜ
More videos

Όλοι ξέρουμε ότι τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμεύσουν σε κάτι άλλο. Αλλά αυτό που θα δείτε δεν θα το έβαζε ο νους σας.

Ο περιβαλλοντολόγος και αρχιτέκτονας Richart Sowa έφτιαξε τον δικό του πλωτό παράδεισο από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Ένα πλωτό νησί. Χρειάστηκαν 150.000 πλαστικά μπουκάλια νερού. Ο 61χρονος άνδρας ζει εκεί άνετα από το 2008.

Ο Βρετανός έφτιαξε το πρώτο του πλωτό το 2005. Ωστόσο και αυτό και το επόμενο καταστράφηκαν από τον κακό καιρό. Το τρίτο πλωτό το έφτιαξε σε μια λίμνη.

man-made-island-recycled-bottles-2

Με την βοήθεια ενός ξυλουργού ο Sowa έφτιαξε μια γερή κατασκευή για το 25 μέτρων νησί του, που θα μπορούσε να αντέξει και τυφώνα. Συναρμολόγησαν ένα σκελετό από μπαμπού και τον γέμισαν με κομματάκια ξύλου και άμμο. Έπειτα έβαλαν χιλιάδες τσάντες γεμάτες  από πλαστικά μπουκάλια γεμάτα αέρα.

man-made-island-recycled-bottles-7 man-made-island-recycled-bottles-1

Μετά από επτά χρόνια σκληρής δουλειάς το Joyxee Island όπως το αποκαλεί είναι ένα τρίπατο σπίτι από κοχύλια. Έχει δυο υπνοδωμάτια, μια κουζίνα τρία ντους και ένα πλυντήριο που δουλεύει με το κύμα. Ένα καλώδιο 30 μέτρων είναι συνδεδεμένο με την ακτή και παρέχει ηλιακό ηλεκτρισμό, νερό και internet.

Ο Sowa συλλέγει το νερό της βροχής για τρεχούμενο νερό. Έχει μια μπανιέρα που φιλτράρεται κυρίως για να κάνει μπάνιο.

Φοβερό έτσι;

man-made-island-recycled-bottles-3 man-made-island-recycled-bottles-8

Το πλωτό νησί έχει όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος. Για φαγητό ο Sowa καλλιεργεί  φυτά που του δίνουν φρούτα, μυρωδικά και άλλα φυτά  με άμμο και χώμα που έβαλε πάνω στο Joyxee. Εύχεται κάποια στιγμή να είναι τελείως αυτάρκης.

man-made-island-recycled-bottles-10

‘Το σχέδιο μου είναι να είμαι αυτάρκης. Είμαι χορτοφάγος και έχω πολλά φυτά βάλει πάνω στο νησί που τα τρώω αλλά για περισσότερη ποικιλία πηγαίνω με το ποδήλατο στο τοπικό μανάβικο.

Έχω και μια βάρκα φτιαγμένη από πλαστικά μπουκάλια που μπορεί να μεταφέρει οχτώ ανθρώπους από και προς την ακτή.’ είπε.

man-made-island-recycled-bottles-4

Αλλά ο Sowa γρήγορα κατάλαβε ότι παρά το ότι είναι ένας παράδεισος, η ζωή του είναι πολύ μοναχική αφού δεν έχει κανέναν για να τον μοιράζεται. Αν και παντρεύτηκε δυο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και έξι εγγόνια ζει μόνος του τώρα.

‘Πάντα ήθελα να μοιραστώ το έργο της ζωής μου με μια σύντροφο. Αλλά απόφευγα κάθε σχέση που δεν ήταν η αληθινή.

΄Πάντα ήθελα να δείχνω στους άλλους  πως ζω στο νησί μου και το έκανα σε κάθε ευκαιρία. Έδειχνα την ομορφιά του τόπου μου.’

Αλλά δεν είναι το ίδιο με το να μοιράζεσαι αυτό τον τόπο με κάποιο δικό σου, ‘ είπε στην Daily Mail.

man-made-island-recycled-bottles-5

Το 2014 ο Sowa γνώρισε  ένα πρώην μοντέλο, την Γιαπωνέζα Jodi Bowlin,47 χρονών μέσω Facebook. Την προσκάλεσε να ζήσει μαζί του στο νησί του και αυτή γρήγορα υιοθέτησε το στυλ ζωής του Sowa. Πρόσθεσε και μια γυναικεία πινελιά και τον ενθάρρυνε να κάνει και άλλες βελτιώσεις στο Joyxee.

΄Η ζωή στο νησί είναι  τόσο ανέμελη, αλλά έχει πολλή δουλειά για να το διατηρήσεις,’ είπε η Bowlin στην Mirror.

man-made-island-recycled-bottles-6

O Sowa και η Bowlin τώρα ζουν στο νησί μαζί με τον σκύλο τους. Αφήνουν τουρίστες να τους επισκέπτονται και εκείνοι τους αφήνουν κάποια δωρεά. Ο Sowa συνεχίζει να βγάζει τα προς το ζην από την μουσική του και την τέχνη.

Σύμφωνα με το Sobify, οι Μεξικανικές αρχές θεωρούν ότι το νησί είναι ένα ‘οικολογικό πλωτό ’. Έτσι, ο Sowa πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες των πλωτών μέσων. Πρέπει να έχει πυροσβεστήρα, σωσίβια και κουτί πρώτων βοηθειών.

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα που ζει ο άνδρας αυτός. Ξεναγεί κάποια τουρίστρια και της λέει για τον κήπο του και τα φυτά, πως έβαλε το χώμα και την άμμο και τώρα τα φυτά είναι μεγάλα, πως ρίχνει χώμα και άμμο ξανά. Σκέφτεται να αντικαταστήσει το air condition  από το κάτι πιο φυσικό που θα φτιάξει με τα κύματα.

Στο τέλος λέει τους λόγους που τον έκαναν να φτιάξει το νησί του, για τους ανθρώπους, τους πολέμους και το περιβάλλον.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News