Έφτιαξε 12 πανέμορφες κούκλες από… κοχύλια!

Ιούλιος 21, 2015 7:21 ΜΜ
More videos

Έχει ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς χειροποίητες κατασκευές από ξεχωριστά υλικά και η φύση αποτελεί μια ιδανική πηγή. Οι κατασκευές δεν προορίζονται μόνο για να κοσμούν το σπίτι μας αλλά πολλές φορές για να είναι σε δημόσια θέα.

Η Ann Carrington είναι καλλιτέχνης με έδρα την Αγγλία και φτιάχνει αγάλματα γυναικών σε φυσικό μέγεθος που τραβούν την προσοχή με ένα περίεργο υλικό. Τα έργα αυτά, είναι εμπνευσμένα από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών δεδομένων και μια μοναδική παραθαλάσσια τοποθεσία.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις κομψές δημιουργίες.

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-11__880-600x899

Πριν χρόνια, η Carrington είδε ένα όμορφο στολίδι σε ένα παλιό κατάστημα με σουβενίρ στην παραλία της Margate, μια παραθαλάσσια πόλη στο Ανατολικό Kent της Αγγλίας. Ήταν μια περίπλοκη, μικρή βικτωριανή κούκλα φτιαγμένη από κοχύλια.

shell-ladies-margate-sands-600x398

Ως καλλιτέχνης είχε την περιέργεια να δει αν μπορεί να κάνει η ίδια κάτι παρόμοιο αλλά με το δικό της στυλ. Έτσι όταν της ανατέθηκε να φτιάξει κάτι για τη θάλασσα της Margate, αποφάσισε να κατασκευάσει 12 κυρίες από κοχύλια, όλες σε φυσικό μέγεθος. Θα σύλλεγε τα κοχύλια από τους τοπικούς ψαράδες κατά την περίοδο των όστρακων. Ήθελε οι ψηλές κυρίες να είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από κοχύλια.

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-15__880-600x399

Για κάθε φόρεμα, έφτιαξε μια μεταλλική κατασκευή πριν βάλει πολλές στρώσεις από κελύφη οστράκων ώστε να μοιάζει με μια φουντωτή φούστα. Χρησιμοποίησε επίσης κέλυφος Voluta για το μπούστο ώστε να τους δώσει καμπύλες.

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-8__880-600x899

Το καλύτερο σημείο για την Carrington ήταν όταν έπρεπε να βάψει τα πρόσωπά τους. Έδωσε στην κάθε μια τη δική της προσωπικότητα και ονόματα από διάσημες κυρίες όπως Emma Orczy και Phyllis Broughton.

marie-corelli

Αυτή είναι η Marie Corelli, μια συγγραφέας μυθιστορημάτων του 19 αιώνα η οποία πούλησε περισσότερα αντίτυπα από άλλους δημοφιλείς συγγραφείς.

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-13__880-600x899

shell-ladies-8-600x764

shell-ladies-10-600x398

Οι κούκλες είναι τοποθετημένες κατά μήκος του παραθαλάσσιου χώρου περιπάτου.

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-12__880-600x899

I-made-twelve-life-size-ladies-from-real-shells-10__880-600x399

Και θα αποτελέσουν αξιοθέατο σε διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Βρίσκονται και στο πάρκο αναψυχής Flamingo. Σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες!

Ακολουθήστε μας στο facebook: