Έφτιαξαν έναν τεράστιο πίνακα της πρωτεύουσας της χώρας τους από καμένο ψωμί του τοστ.

21 Ιουνίου, 20164:05 ΠΜ

«Μου ζητήθηκε να φτιάξω ένα έργο τέχνης από πραγματικό ψωμί για το άνοιγμα ενός εργοστασίου άρτου. Μετά από μερικούς μήνες σκέψης, αποφάσισα να κάνω κάτι νέο για μένα: ένα γιγάντιο έργο τέχνης με φρυγανισμένο ψωμί.

Η ιδέα ήταν να αναδημιουργήσω ένα κομμάτι από την πόλη Vilnius (πρωτεύουσα της Λιθουανίας). Ήταν το πιο εύκολο μέρος αλλά δεν ήξερα πόσο δύσκολο θα ήταν (πήρε πολλές μέρες να αποξηραθεί το ψωμί και να μετρηθεί κάθε φέτα).»

«Δημιουργήσαμε ένα έργο τέχνης από τεράστιο φρυγανισμένο ψωμί. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 3,5 x 2,5 μέτρα και χρησιμοποιήθηκαν 1.064 φέτες ψωμιού. Δουλέψαμε ομαδικά για 50 ώρες και έγινε.

Κάναμε ένα ρεκόρ στην Λιθουανία, του μεγαλύτερου έργου τέχνης από φρυγανισμένο ψωμί. Και για να τελειώσει αυτή η ιστορία.. υπήρχαν κάποια προβλήματα καθώς το μεταφέραμε και έπρεπε να το ξανά φτιάξω άλλες 3 φορές» δήλωσε η καλλιτέχνης και σχεδιάστρια Jolita Vaitkute.

«Φτιάξαμε ένα τεράστιο έργο τέχνης από φρυγανισμένο ψωμί με περισσότερες από 1000 φέτες ψωμιού» δήλωσε η καλλιτέχνης και σχεδιάστρια Jolita Vaitkute.

«Και έτσι έγινε. Το πρώτο σχέδιο»

«Μετά από πολύ σχεδιασμό και μαθηματικά, αποξήρανα το ψωμί στο σπίτι μου γιατί στο στούντιο είχε κακή θερμοκρασία. Μπορείτε να δείτε το πραγματικό σκίτσο μπροστά από τις φέτες.»

«Λόγω της έλλειψης χρόνου κάλεσα μια ομάδα για να εργαστούμε μαζί, τους Emilija Vinzanovaite, Algirdas Padleckis και Gintare Tumosaite.»

«Το κάναμε φέτα προς φέτα οπότε κάθε μια από αυτές μετρήθηκε και είχε ένα κωδικό. Εργαστήκαμε περίπου 50 ώρες.»

Η πρόοδος

Το τελικό έργο τέχνης

Το έργο τέχνης και η πρόεδρος της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite

Πληροφορίες και πηγή: vaitkute.com και στο Facebook

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News