Εφύηρε παπούτσια που μεγαλώνουν και βοηθά εκατομμύρια παιδιά

17 Απριλίου, 2015 12:16 ΜΜ
More videos

Και όμως είναι αληθινή εφεύρεση! Ήθελαν να αλλάξουν όσο μπορούν τον κόσμο και το κατάφεραν!

Ο οργανισμός Because International εφηύρε τα Shoes That Grow, δηλαδή σανδάλια που μεγαλώνουν σε μέγεθος για να καλύψουν τις ανάγκες παιδιών σε βάθος 5 ετών!

Όπως λένε και οι ιδρυτές και εφευρέτες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια.

Καθημερινά περπατούν μεγάλες αποστάσεις, είτε για να φτάσουν στο σχολείο είτε για δουλειές, μέσα σε μονοπάτια που μόνο ιδανικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ένα απλό τραύμα στο πόδι μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και ακόμη και να στοιχίσει τη ζωή σε πολλά παιδιά.

Η λύση που δίνει το σανδάλι αυτό θα βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά! Πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να προωθηθεί, αφού αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.

adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-1

Πολλές φορές ακόμη και οι πιο απλές καινοτομίες μπορούν να αλλάξουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-2

Σύμφωνα με τον Kenton και την ομάδα του, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά που δεν έχουν παπούτσια ή που τα παπούτσια τους είναι πλέον μικρά και ακατάλληλα. adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-3

Με αυτό τον τρόπο όμως θα αποφεύγουν τα παράσιτα και δεν θα είναι ευάλωτα σε μολύνσεις και τραύματα. adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-4

Tα παιδιά σε υπανάπτυκτες χώρες θα μπορούν να μεγαλώνουν έχοντας παπούτσια τα οποία θα μπορούν να φορούν, το λιγότερο για πέντε χρόνια.

adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-5

Συνεργάζονται με οργανισμούς και εκκλησιές ώστε να τα προωθήσουν όσο περισσότερο μπορούν και δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους να τα χαρίσουν σε παιδιά.

adjustable-sandal-poor-children-the-shoe-that-grows-kenton-lee-9

 Περισσότερα: theshoethatgrows.org

 instructablesdemilked