Έφυγαν σχεδόν όλα τα παιδιά από σχολείο στο Πέραμα εξαιτίας των προσφυγόπουλων

3 Φεβρουαρίου, 2017 12:46 ΠΜ
More videos

Το κουδούνι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος χτύπησε χτες (2 Φεβρουαρίου) για να μπουν οι μαθητές στην τάξη αλλά από τους 130 μπήκαν μόνο οι 10. Οι υπόλοιποι έμειναν σπίτι. Δεν τους έστειλαν οι γονείς τους στο σχολείο.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος έγινε πανελληνίως γνωστό όταν πριν από λίγες ημέρες χρυσαυγίτες με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό επιχείρησαν βίαια να μπουν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που γινόταν για να συζητηθεί το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων σε αυτό.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος χτες έχει πολύ κόσμο αλλά όχι μαθητές. Σήμερα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα στους χώρους του αλλά τελικά για κάποιους τα παιδιά αυτά είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Και δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι έχουν και οι ίδιοι παιδιά. Και επέλεξαν να μην τα στείλουν σήμερα στο σχολείο. Για να μην μολυνθούν;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος οι γονείς των 76 έχουν ζητήσει να αλλάξουν σχολείο! Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι αυτό θα αντιμετωπισθεί υπηρεσιακώς….

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η τελετή υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο. Και δυστυχώς, παιδιά δεν υποδέχονται παιδιά… Φωτεινή εξαίρεση μαθητές λυκείου του Περάματος που βρέθηκαν εκεί με σχολικά είδη για να τα δώσουν στα ταλαιπωρημένα αυτά παιδιά.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και αγκαλιές τα προσφυγόπουλα που έφτασαν στο σχολείο. Από μακριά παρακολουθούσαν εκείνοι που αντιδρούν υπο το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας…

[newsit] [av]

Ακολουθήστε μας στο facebook: