Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΈφη Αχτσιόγλου: «Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμoς»

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμoς»

Η υποψήφια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του συνυποψηφίου της στις εσωκομματικές εκλογές με αφορμή τις δηλώσεις περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο».

«Ανέτοιμο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες του δευτέρου γύρου για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Έφη Αχτσιόγλου δεν άφησε ασχολίαστες τις χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο», οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση κατά του αντιπάλου της: «Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος, παρά το γεγονός ότι ανακάλεσε», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι να μιλά για τη δική της υποψηφιότητα και όχι να σχολιάζει μόνο τον αντίπαλό της.
«Όσες φορές έχω ζητήσει διάλογο, δεν γίνεται διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου και πέρασε και στην αντεπίθεση όσον αφορά τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόερχονται από το «στρατόπεδο» του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο διαχώρισε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τις επιθέσεις.

«Η αξιοπιστία ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε συνυπάρξει με όλους, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός. Λέμε όχι στις ανθρωποφαγικές επιθέσεις», ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο για διαγραφές, αν χρειαστεί.

«Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης. Έχω μια διαδρομή. Η εμπειρία είναι μία εγγύηση», υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι έχει συνυπάρξει με στελέχη που σήμερα της ασκούν κριτική.

Προϋποθέσεις όπως ανέφερε «το πολιτικό πλαίσιο το οποίο εγώ το έχω εκφράσει εν συνόλω» και «να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις που δημιουργούν ρήξη». Σχετικά με το αν θα χρειαστεί να κάνει διαγραφές, επισήμανε ότι «η αυστηρή τήρηση των κανόνων είναι κορυφαία παράμετρος».

Για τις κατηγορίες περί υπονόμευσης είπε: «Είναι δυνατόν (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) να επέλεγε υπονομευτές στο πλευρό του;», αναρωτήθηκε η Έφη Αχτσιόγλου και έκανε λόγο για «μία ακραία επίθεση που προσβάλλει και τον κ. Τσίπρα και εμένα προσωπικά. Τα πρόσωπα που βρίσκονταν τον Ιούνιο στο πλευρό του ήμουν εγώ ο κ. Χαρίτσης και άλλοι».

Για το email του Στέφανου Κασσελάκη: «Ποιο είναι το επιχείρημα: Έστειλα ένα email στην Αχτσιόγλου και επειδή δεν μου απάντησε κατεβαίνω υποψήφιος;» και ανέφερε ως παράδειγμα το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού που έθεσε, για το οποίο όπως είπε υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τη χώρα: «Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο; Δεν έχω κατανοήσει. Να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα της χώρας;… Και αυτό σημαίνει ότι οι πλούσιοι δεν υπηρετούν;» τόνισε.

Για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απάντησε: «Με τη θέση του για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων λέτε να διαφωνώ εγώ που τις επανέφερα στη χώρα;».

Δεσμεύθηκε τέλος ότι θα δώσει έμφαση αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία του κράτους και τα εργασιακά δικαιώματα. «Να έχουμε την πρωτοβουλία, όχι να απαντάμε απλώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα πιο σημαντικά