Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
βίντεοΈφεραν στο σπίτι το νεογέννητο μωρό τους, δεν περίμεναν όμως με τίποτα...

Έφεραν στο σπίτι το νεογέννητο μωρό τους, δεν περίμεναν όμως με τίποτα αυτή την αντίδραση του παπαγάλου τους!

Είναι πολύ αστείο να ακούμε παπαγάλους να μιμούνται φωνές. Το παρακάτω βίντεο είναι πολύ αστείο επίσης. Αν και δεν ξέρω πόσο αστείο μπορεί να είναι να ζει κανείς με έναν τέτοιον μίμο. Μάλλον εφιάλτης φαίνεται.

Δεν μπορούν όλοι οι παπαγάλοι να μιμηθούν φωνές . Και ούτε το κάνουν όλοι για τον ίδιο λόγο.

Για παράδειγμα, οι γκρι Αφρικάνικοι παπαγάλοι είναι γνωστό ότι μιμούνται άλλα πουλιά, γράφει ο Michael Schindlinger στο περιοδικό Scientific American.

‘Οι δικές μου παρατηρήσεις και συμπεράσματα είναι πως όλοι οι παπαγάλοι από τον Αμαζόνιο και το Μεξικό μέχρι την Γουινέα και το Περού, μιμούνται τις φωνές του δικού τους είδους και της δικής τους διαλέκτου. Όταν αυτοί ζουν σαν κατοικίδια, μαθαίνουν τις φωνές από τους κοινωνικούς ανθρώπινους συντρόφους τους.’

Η οικογένεια που έχει αυτόν εδώ τον παπαγάλο το γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να ελέγχει ποιους ήχους διαλέγει να μιμηθεί αυτός. Φαίνεται πως ο παπαγάλος τρελαίνεται να μιμείται τις φωνές από το νεογέννητο μωρό της οικογένειας και τις μιμείται τόσο καλά που δύσκολα θα πίστευε κανείς πως βγαίνουν από το στόμα ενός φτερωτού ζώου.

Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά