ΕΕ: «Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουμε ποτέ επιβάλει»

24 Φεβρουαρίου, 202212:11 ΜΜ
More videos

Σαφέστατο μήνυμα στη Ρωσία έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς η προεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, υπογράμμισαν με δηλώσεις τους από τις Βρυξέλλες ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τις σκληροτερες κυρώσεις που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ.

«Καταδικάζουμε τα κυνικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Πουτιν. Αυτός είναι που φέρνει τον πόλεμο ξανά στην Ευρώπη. Η ΕΕ στεκεται στο πλευρο των Ουκρανών πολιτών σε αυτήν την πρωτοφανή πίεση που ασκεί η Ρωσία εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας. Ο στόχος του Πούτιν δεν είναι το Ντονμπας και η Ουκρανία, αλλά η σταθερότητα στην Ευρώπη και διεθνώς», υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ιδια η ΕΕ θα επιβάλει τεράστιες κυρώσεις με ένα πακέτο που θα στοχεύει σε στρατηγικούς στόχους της ρωσικής οικονομίας μπλοκάροντας την πρόσβαση της Μόσχας σε τομείς κλειδιά της οικονομίας της, ενώ επιπλέον θα παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ και θα μπλοκάρει την πρόσβαση των ρωσικών τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Συνεργαζόμαστε με τους συμμαχους μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και με την Ιαπωνία και την Αυστραλία για να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση του πολέμου” τόνισε η προεδρος φον ντερ Λάιεν, λέγοντας ότι ο Πούτιν θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω στην ρωσική αυτοκρατορία.

Από την πλευρά του ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι είναι μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην Ευρώπη από την Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς μια πυρινικη δύναμη εισέβαλε σε μια γειτονική της χωρα και υπογράμμισε ότι οι 27 ηγέτες των κρατών – μελών της ΕΕ θα συμφωνήσουν για τις πιο σκληρές κυρώσεις που θα έχουμε ποτέ επιβάλλει ως ΕΕ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News