Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Εδώ δεν ξέρουν το Πάτερ Ημών»: Ξέσπασε ο Αμβρόσιος κατά όλων αυτών...

«Εδώ δεν ξέρουν το Πάτερ Ημών»: Ξέσπασε ο Αμβρόσιος κατά όλων αυτών που τον κατηγορούν για τα Τέμπη

«Πώς να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο χιλιάδων λέξεων; Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε ο ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος , ο οποίος λίγες μέρες μετά το προκλητικό άρθρο για την τραγωδία στα Τέμπη, επέστρεψε με δηλώσεις κατά όσων αντέδρασαν.

«Εδώ δεν ξέρουν το Πάτερ Ημών, πώς να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο χιλιάδων λέξεων; Μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε στη νέα του τοποθέτηση ο Αμβρόσιος και πάλι μέσω του ekklisiaonline, λίγο καιρό αφότου διερωτήθηκε σε άρθρο του αν η τραγωδία στα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι της Πάτρας.

Το ξέσπασμα Μικρούτσικου

Λίγο μετά την προβολή σχετικού βίντεο στο «Super Κατερίνα», ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε κατά του Αμβροσίου.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δε βάζετε ένα φρένο; Βάλλεται όταν λέει ότι ο Θεός τους τιμώρησε;», είπε απευθυνόμενος στον Ανδρέα Καραγιάννη, αρχισυντάκτη του ekklisiaonline.

«Εγώ το προχώρησα σήμερα, είπα φασιστικό όργανο και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας. Να χάνεις το παιδί σου και να λες φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα; Ντροπή σας. Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό», ανέφερε έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε άλλο σημείο.

«Με όλο τον σεβασμό, καλύτερα σε τέτοιες στιγμές, να σιωπούμε. Δεν εκτίθεται μόνο ο ίδιος, αλλά εκθέτει και την εκκλησία», ανέφερε, με τη σειρά της, η Κατερίνα Καινούργιου.
Τα πιο σημαντικά