«Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες» -O Γιώργος Καπουτζίδης σε ένα συγκινητικό ξέσπασμα για το bullying

9 Οκτωβρίου, 20182:42 ΜΜ
More videos

Γιώργος Καπουτζίδης μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να χωρέσει μεγάλες αλήθειες που δεν ακούμε εύκολα στην ελληνική τηλεόραση.

Το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου, στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», ένα νεαρό παιδί, ο Γιώργος Θωμόπουλος από την Πάτρα, ανέβηκε στη σκηνή και το τραγούδι του για το bullying ήταν ίσως μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του διαγωνισμού ταλέντων του ΣΚΑΙ. O Γιώργος Καπουτζίδης πήρε το λόγο και με αφοπλιστικό τρόπο τοποθετήθηκε για το φαινόμενο του bullying που όπως ο ίδιος σημείωσε «έχει οδηγήσει σε δολοφονίες που βαπτίστηκαν αυτοκτονίες».

Δεν δίστασε να αναφερθεί στην δική του εμπειρία: τα συγκλονιστικά του λόγια συγκινούν.

«Kαταρχήν να σου πω ότι η ραπ δεν μου αρέσει. Ήρθες εδώ και είπες ένα τραγούδι για το bullying, που γίνεται στο σχολείο και το οποίο το έχουμε λίγο σαν «λεξούλα» και δεν το έχουμε αναλύσει ποτέ. Κι έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυπρεπές ή επειδή το κορίτσι τους είναι πιο ανδροπρεπές.

Ντρέπονται, δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο. Κι ήθελα να ‘ξερα, οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται.

Φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και δεν ασχολείσαι με το πώς θα το στείλεις στο σχολείο; Δεν θα του πεις ότι «Αγόρι μου ή κορίτσι μου, δεν θα προσβάλλεις ποτέ και δεν θα θίξεις ποτέ και δεν θα κάνεις ποτέ κακό σε ένα παιδί επειδή σου φαίνεται διαφορετικό, πιο αδύναμο» ή δεν ξέρω κι εγώ τι;

Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί οι γονείς. Και θα έπρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα έπρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Και θα έπρεπε να πουν στα παιδιά τους ότι τα άλλα τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβονται.

Έχω ακούσει κάτι ανοησίες του στιλ «Αυτό το παιδί έχει δύο άνδρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς και θα περάσει δύσκολα στο σχολείο”. Και ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να πιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν ότι «Τον μικρό Γιωργάκη ή τη μικρή Κατερίνα δεν θα τους ενοχλήσεις ποτέ επειδή σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες».

Είμαι φορτισμένος γιατί θεωρώ ότι είναι μια μάστιγα αυτή της κοινωνίας. Έχουν γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες. Έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying.

Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε. Το τραγούδι αυτό που έγραψες είναι πάρα πολύ σημαντικό, οφείλει να ακουστεί. Να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News