Έχουμε σαστίσει με το βίντεο της ΟΝΝΕΔ για την ανεργία!

11 Ιανουαρίου, 2015 2:01 ΜΜ
More videos

Στο παρακάτω βίντεο που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο η ΟΝΝΕΔ με τίτλο «οι νέοι στην αγορά εργασίας», απεικονίζεται ένας 25χρονος, κάτοχος μεταπτυχιακού, όπως μας πληροφορούν οι τίτλοι, που λαδώνει τις πίτες σε ένα σουβλατζίδικο…

Το βίντεο καταλήγει στο κοινωνικό μήνυμα «δούλεψέ το».

Το βίντεο αν και έχει ανέβει από τον Φεβρουάριο του 2014 έχει γίνει viral στα social media τις τελευταίες 24 ώρες με τους χρήστες να έχουν δημιουργήσει και hashtag doulepseto.

Προσπαθήσαμε ειλικρινά να αποκωδικοποιήσουμε την meta-πρόθεση των δημιουργών του βίντεο (αλλά και όσων το ενέκριναν), αλλά δεν μπορέσαμε να λύσουμε αυτή τη σπαζοκεφαλιά. Το σποτάκι φαίνεται επικριτικό για την κυβέρνηση, μοιάζει μάλιστα να έχει φτιαχτεί από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το δε σλόγκαν «δούλεψε το» μας φάνηκε κάπως χλευαστικό, σαν να ειρωνεύεται το νέο κάτοχο μεταπτυχιακού, που λόγω της ανεργίας που απογειώθηκε επί συγκυβέρνησης αναγκάστηκε να γυρίζει πιτόγυρα.

Μετά απο 3 προσεκτικές θεάσεις, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για παρανόηση.

Κάτω από το βίντεο, υπάρχει λινκ που παραπέμπει στις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την ανεργία των νέων. Σχεδόν δηλαδή, γιατί παρότι πατήσαμε το λινκ, προτάσεις δεν βρήκαμε παρά μόνο μια πρόσκληση για συμβουλές επιχειρηματικότητας.

Και εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε…

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: