Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
αληθινές ιστορίεςΈχω ένα παιδάκι από τον πρώτο μου γάμο και έμεινα για τρίτη...

Έχω ένα παιδάκι από τον πρώτο μου γάμο και έμεινα για τρίτη φορά έγκυος από τον σύντροφό μου. Να το κρατήσω;

Καλησπέρα!!!! Έχω μια κόρη περίπου 7 ετών! Είμαι χωρισμένη και ζω με τους γονείς μου.
Μετά από πολύ καιρό γνώρισα κι εγώ έναν άνθρωπο.

Μετά από 5 μήνες γνωριμίας έμεινα έγκυος, ήμουν κάθετη όμως πως δεν θέλω άλλο παιδί και έκανα εκτρωση. Εκείνος ήθελε να το κρατησουμε αν και έχει ήδη 4 παιδιά.

Μετά από 6 μήνες ξανά έγκυος ξανά κάθετη εγώ. Τώρα είμαι πάλι αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Και θέλω και δεν θέλω. Με τον μπαμπά όμως έχουμε τσακωθεί.

Η κοινωνία που ζω είναι μικρή και δεν μπορώ να έχω κι άλλη μια ταμπέλα……
Ξέρω οτι οι γονείς μου δεν θα το δεχτούν αυτό. Είμαι απελπισμένη!!!!!

Απαντάει η σύμβουλος ψυχικής υγείας κυρία Ίρις Κρέμερ

Απ’ ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σας αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα στην σχέση σας που μείνατε έγκυος. Το ένστικτό σας, η επιθυμία σας και οι ανάγκες σας φαίνεται να σας έδειχναν ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα δεύτερο παιδί –για την ώρα τουλάχιστον.

Οι συνθήκες απ’ ότι λέτε δεν είναι κατάλληλες κοινωνικά, όμως δε θα σταθώ σε αυτό καθώς στην απόκτηση ενός παιδιού η σχέση του ζευγαριού είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα. Είναι βασικό και πρωτεύον να εστιάσετε στη σχέση που έχετε με τον σύντροφο σας. Το να φέρετε στο κόσμο ένα παιδί σημαίνει ότι δένεστε μέσω του παιδιού για πάντα. Πως νιώθετε για αυτό τον άντρα; Πως φαντάζεστε το μέλλον σας μαζί του; Απ’ ότι καταλαβαίνω είστε τουλάχιστον 11 μήνες μαζί, έχετε κάποια κοινά όνειρα ή η σχέση σας είναι περισσότερο μια συντροφική σχέση χωρίς όμως την επιθυμία να ζήσετε υπό την ίδια στέγη ή να δημιουργήσετε μια οικογένεια μαζί; Πως αντιμετωπίζετε εσείς αυτή την σχέση;

ADVERTISEMENT

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι οι λόγοι που δεν επιθυμείτε να αποκτήσετε δεύτερο παιδί. Αυτό σχετίζεται με το ποιος θα είναι ο πατέρας του παιδιού σας και ποια θα είναι τα δεδομένα της σχέσης σας (αν θα ζείτε μαζί, αν θα είστε παντρεμένοι) ή για σας είναι ξεκάθαρο ότι γενικότερα στην ζωή σας δεν επιθυμείτε να ξαναγίνετε μητέρα; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι επιθυμείτε αρχικά εσείς μέσα σας. Στη πορεία αν σκεφτείτε να κρατήσετε αυτό το παιδί θα πρέπει να εξετάσετε και υπό ποιες συνθήκες θέλετε να συμβεί αυτό, τι περιμένετε από τον σύντροφο σας ώστε να νιώθετε κι εσείς ασφαλής στο κοινωνικό περιβάλλον που ζείτε.

Ένας ακόμα άνθρωπος που επιβάλλεται να λάβετε υπόψιν σας είναι το παιδί που έχετε ήδη από την προηγούμενη σχέση σας. Πιστεύετε ότι αν γινόσασταν όλοι μαζί οικογένεια η κόρη σας θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε μία νέα ζωή; Ο σύντροφός σας θα «αγκάλιαζε» το παιδί σας κι εσείς τα δικά του ζώντας, φαντάζομαι, υπό την ίδια στέγη; Αυτά είναι ζητήματα που είναι σημαντικό να τα συζητήσετε και με τον σύντροφο σας όταν ξαναέρθετε σε επαφή κι εφόσον επιθυμείτε, τελικά, και οι δύο να κρατήσετε αυτό το παιδί.

Όσον αφορά τους γονείς σας, υποθέτω πως σας βοηθούν οικονομικά στεγάζοντας εσάς και το παιδί σας. Η επιλογή να φέρετε στον κόσμο ένα παιδί είναι δική σας και του συντρόφου σας και κανένας άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό. Εξίσου, όμως, ανήκει σε εσάς και η ευθύνη να μεγαλώσετε και να φροντίσετε αυτό το παιδί χωρίς να βασίζεστε εξ’ ολοκλήρου στην στήριξη τρίτων, έστω κι αν αυτοί οι τρίτοι είναι οι γονείς σας.

Σκεφτείτε λοιπόν πρώτα αν εσείς συναισθηματικά επιθυμείτε να ξαναγίνετε μητέρα, στη πορεία συζητείστε με τον σύντροφο σας ποιες είναι οι προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη σας χρειάζεται να υπάρχουν για να γίνετε γονείς και λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την κόρη σας που δε θα παύσει να είναι παιδί σας επειδή θα αποκτήσετε ένα ακόμα παιδί με έναν νέο σύντροφο.

Ίριδα Κρέμερ
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλέφωνο: 2130049125
E-mail: [email protected]
Web: http://lifemade.gr/

Τα πιο σημαντικά