«Έχω εκτίσει την ποινή μου» λέει ο παιδοβιαστής Νίκος Σειραγάκης που είναι ελεύθερος ενώ καταδικάστηκε για 401 χρόνια

25 Απριλίου, 20237:12 ΜΜ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, Νίκου Σειραγάκη.

Οκαταδικασθείς ισχυρίζεται, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αναίρεση που άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά του βουλεύματος που οδήγησε στην αποφυλάκισή του, ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με βάση τη νομοθεσία και είναι απολύτως νόμιμη, ενώ αναφέρει ότι «ο μιντιακός κόσμος δείχνει ανικανοποίητος», λέγοντας ότι έχει… εκτίσει την ποινή του.

«Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω κι αν έχω εφαρμόσει και πάλι στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί. Έχω σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο, όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της Δικαιοσύνης και αυτό έπραξα, εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης», είπε ο προπονητής που καταδικάστηκε για κακοποίηση αθλητών του.
«Αυτό που συστηματικά αποκρύπτουν είναι ότι και οι τρεις δικαστές του ΜΟΔ Πειραιά που δικάστηκα πρωτόδικα, ομόφωνα πρότειναν να μου χορηγήθηκαν ελαφρυντικά, μειοψήφησαν όμως έναντι των τεσσάρων ενόρκων. Όσοι γνωρίζουν τις δικαστικές πρακτικές αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δικαστές δεν θα πρότειναν κάτι τέτοιο, για μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά που μου αποδίδονται από τον Τύπο».

«Όσα συμβαίνουν τώρα είναι επανάληψη της ίδιας μεθόδευσης που είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια. Και τότε, απολύτως νόμιμα είχα αποφυλακιστεί. Είναι ένα τεράστιο ψέμα, κι ας εμφανίζεται πως δήθεν είχαν παραβιάσει τους όρους που μου είχαν τεθεί. Αν τολμήσετε μια πρόχειρη έρευνα θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν είχα περιοριστικό όρο να κινούμαι στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται παντού, ποτέ δεν με συνέλαβαν σε όμορο Δήμο. Η δήθεν παραβίαση των όρων μου ήταν μια μεθόδευση, για να δικαιολογηθεί η σύλληψή μου», είπε, όπως μετέδωσε το Star.

Επιπλέον, ανέφερε πως «δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το νομικό μας σύστημα, αλλά αυτό συνέβη το 2020 και ακριβώς το ίδιο μεθοδεύεται και τούτη τη φορά. Είναι τέτοια η μιντιακή πίεση που θα βρεθεί τρόπος. Κι αν δεν βρεθεί να εφευρεθεί».

Αναίρεση του βουλεύματος της αποφυλάκισης ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Yπενθυμιζεται ότι την αναίρεση του βουλεύματος βάσει του οποίου αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε 36 ανήλικους Νίκος Σειραγάκης, ζητά από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου που άνοιξε την πόρτα της φυλακής στον καταδικασμένο σε 401 έτη φυλάκισης προπονητή, δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Τον τελευταίο λόγο για το εάν ο Σειραγάκης θα παραμείνει ελεύθερος ή όχι, έχει τώρα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς αποφυλακίστηκε μετά από 12,5 χρόνια υπό τον όρο απαγόρευσης παρουσίας στην Κρήτη, όπου διέπραξε τα εγκλήματα και με την υποχρέωση να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί.

Επιπλέον του απαγορεύεται να συναναστρέφεται με ανηλίκους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια τους ενώ υποχρεούται να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.

Σημειώνεται ότι πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, είχε αποφυλακιστεί πάλι με όρους από τις φυλακές Γρεβενών ωστόσο μετά από παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και κρίθηκε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του. Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News