Έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι σας; – Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή

24 Μαΐου, 2022 12:07 ΠΜ
More videos

Όσοι έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το μυρμήγκια στο σπίτι τους θα έχουν ξέρουν πως… είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούν από αυτά. Όσα κι αν σκοτώνεις, όσες χαραμάδες κι αν κλείνεις -ειδικά στην κουζίνα- αυτά βρίσκουν τον τρόπο και πάντα(!) επιστρέφουν.

Κι αν σας λέγαμε ότι υπάρχει λύση;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τα ξεφορτωθούμε χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε απεντόμωση.

Δυστυχώς, τα δυο μυρμήγκια μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουν ολόκληρη αποικία, καθώς τα μυρμήγκια επικοινωνούν μεταξύ τους για το πού υπάρχει φαγητό κι έτσι έρχονται όλα μαζί για να φάνε τα ψίχουλα από ψωμί, μπισκότα, τα φρούτα και την ζάχαρη

Πώς θα τα εξαφανίσετε

Ευτυχώς, αυτή η αγάπη τους για τα γλυκά είναι η αχίλλειος φτέρνα τους – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζάχαρη για να τα εξαφανίσετε.

Η ζάχαρη άχνη ή ένα απλό σιρόπι είναι τέλειος τρόπος για να τα διώξετε. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά χημικά, τα οποία θα σκοτώσουν τα μυρμήγκια.

Μια από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές είναι ο βόρακας και η ζάχαρη. Ο βόρακας είναι ένα χημικό που το βρίσκουμε συχνά στα απορρυπαντικά για ρούχα, αλλά είναι χρήσιμο και για άλλα σημεία του σπιτιού.

Ο βόρακας

Ο βόρακας είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης για τα μυρμήγκια, αλλά σχετικά ασφαλής για τον άνθρωπο, ειδικά σε σύγκριση με τα περισσότερα εντομοκτόνα του εμπορίου.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το χημικό είναι ανακατεύοντας το με ζάχαρη. Ανακατέψτε μία ή δύο κουταλιές βόρακα με μισό φλιτζάνι ζάχαρη καλά και προσθέστε περίπου ενάμιση φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα ή να το αποθηκεύσετε σε ένα βάζο. Προσοχή, μην ξεχάσετε να γράψετε τι έχει μέσα το βάζο!

Μόλις ετοιμάσετε το μίγμα σας, έχετε αρκετές επιλογές. Κάποιοι το βάζουν μέσα σε μια διακοσμητική παγίδα για μυρμήγκια, όπως η παραπάνω, ενώ άλλοι απλά χρησιμοποιούν ένα πιάτο ή ένα καπάκι από μπουκάλι. Κάποιοι άλλοι έχουν δει καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

Τα μυρμήγκια θα εντοπίσουν την τροφή, θα ενημερώσουν και τα υπόλοιπα να έρθουν προς το δηλητήριο και θα το κουβαλήσουν πίσω στην φωλιά τους.

Όποια μέθοδο κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, βάλτε τις παγίδες σας σε σημείο από όπου περνάνε πολλά μυρμήγκια και περιμένετε να τις βρουν.

Το τελικό αποτέλεσμα; Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν από την κουζίνα σας!

Πηγή: in.gr