«Έχετε πάρει αγκαλιά παιδί, να το τραβήξετε πάνω στο φουσκωτό, και να σε ρωτάει: Έχω πεθάνει;»

28 Ιουλίου, 2018 3:08 ΜΜ
More videos

Η μαρτυρία γυναίκας γιατρού που πήρε το φουσκωτό της και έσπευσε να βοηθήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα μετά τη φωτιά στο Μάτι, συγκλονίζει. Οι περιγραφές της στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ανατριχιάζουν:

«Τη Δευτέρα, ενώ ήμουν στο ιατρείο μου, με παίρνει ένας φίλος και με ενημερώνει ότι γίνεται ένας χαμός στο Μάτι. Ώρα 21:10 μπήκαμε σε τρία μεγάλα φουσκωτά και φύγαμε με άδεια του λιμενικού από τον Άγιο Κοσμά και πάμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Φτάνοντας στο λιμάνι της Ραφήνας, το λιμενικό με ευχαρίστησε αλλά μου είπε ότι την άδεια για να πάμε για διάσωση έπρεπε να μας τη δώσει η πυροσβεστική. Η πυροσβεστική στον ασύρματό μας μάς είχε αναμένατε. Στις 21:45 με προσεγγίζει ένας Αιγύπτιος ψαράς και μου λέει «Κοπέλα, έχει πνιγμένους. Όταν θα πλησιάσεις σβήστε τις μηχανές. Το παλικάρι από το λιμενικό μας είπε φύγετε.

Πλησιάζοντας στο Μάτι σβήσαμε τις μηχανές και βγάλαμε δύο κουπιά. Κάποια στιγμή, ο κολλητός φίλος, επίσης γιατρός, νιώθει το κουπί βαρύ. Είναι κρεμασμένο πάνω ένα παλικάρι. Έχετε δει άνθρωπο να σε κοιτάει στα μάτια και να σου λέει βοήθεια; Έχετε πάρει αγκαλιά παιδί, να το τραβήξετε πάνω στο φουσκωτό, και να σε ρωτάει «Έχω πεθάνει»; Να βγάζουμε τον κόσμο πνιγμένο! Να μην ξέρουμε αν θα ζήσουν το επόμενο δευτερόλεπτο. Το μόνο που είχαμε ήταν οι φιάλες κατάδυσης και ανοίγαμε τις μπουκάλες και τους τις βάζαμε στο στόμα για να μπορέσουν να αναπνεύσουν»

Ακολουθήστε μας στο facebook: