Έχετε δει ποτέ πώς χαλαρώνουν οι άγριες αλεπούδες;

12 Σεπτεμβρίου, 2015 5:42 ΜΜ
More videos

Οι φωτογραφίες της Roeselien Raimond, μιας Ολλανδής φωτογράφου της φύσης που ειδικεύεται στο να απαθανατίζει όμορφες φωτογραφίες από άγριες αλεπούδες, μας δείχνουν πως αυτά τα πλάσματα είναι ειδικά στο να απολαμβάνουν τα μικρά πράγματα της ζωής.

«Τις αγαπώ περισσότερο όταν είναι άνετες, δεν πονάνε, δεν κρυώνουν, δεν φοβούνται, δεν πεινάνε και γενικά δεν είναι σε άσχημη κατάσταση. Φυσικά έχουν και καθήκοντα. Όταν τελειώσουν τα προβλήματα της τροφής, μεριμνούν για την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών τους. Μετά είναι η ώρα να χαλαρώσουν» δήλωσε η φωτογράφος στο Bored Panda.

«Υπάρχει μια δυσκολία όταν θέλει κάποιος να απαθανατίσει τις Αλεπούδες Zen: όσο περισσότερο προσπαθεί, τόσο απομακρύνεται από το στόχο του. Αν ο φωτογράφος το θέλει πολύ, η αλεπού θα το καταλάβει και θα είναι σε εγρήγορση. Έμαθα να κάτω ότι και αυτές. Απλά είμαι εκεί για να δω τι θα συμβεί. Και όση ώρα περιμένω απλά απολαμβάνω τον φρέσκο αέρα και την αίσθηση του ήλιου στο δέρμα μου.» συμπλήρωσε.

Για περισσότερες πληροφορίες: roeselienraimond.com | Facebook | 500px

«Τα πιο όμορφα ζώα είναι τα ευτυχισμένα ζώα.» δήλωσε η Roeselien στο Bored Panda.

zen-foxes-roeselien-raimond-3__880

«Τις αγαπώ περισσότερο όταν είναι άνετες, δεν πονάνε, δεν κρυώνουν, δεν φοβούνται, δεν πεινάνε και γενικά δεν είναι σε άσχημη κατάσταση.»

zen-foxes-roeselien-raimond-2__880

«Οι αλεπούδες μπορούν να χαλαρώσουν στη στιγμή. Έχουν απόλυτη επίγνωση του εαυτού τους και η χαλάρωση είναι η δεύτερη φύση τους.»

zen-foxes-roeselien-raimond-15__880

«Μυρίζουν τον καθαρό αέρα, νιώθουν τη ζέστη του ήλιου στη γούνα τους και κλείνουν τα μάτια. Το θέμα είναι να είσαι εκεί για να τις απαθανατίσεις. Τόσο απλά.»

zen-foxes-roeselien-raimond-14__880

«Υπάρχει μια αντίφαση αν θέλεις να τις φωτογραφίσεις: Όσο περισσότερο προσπαθήσεις, τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από το στόχο σου.»

zen-foxes-roeselien-raimond-4__880

«Αν είστε ανυπόμονοι τότε τα πλάσματα θα το αισθανθούν και θα είναι σε εγρήγορση. Ξέρουν πως θέλετε κάτι από αυτές και αυτό σας κάνει επικίνδυνους.»

zen-foxes-roeselien-raimond-5__880

«Αν αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούν απλά απολαμβάνοντας τη φύση γύρω σας, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί;»

zen-foxes-roeselien-raimond-7__880

«Και αν δεν γίνει τίποτα, τουλάχιστον είχατε μια καλή μέρα.»

zen-foxes-roeselien-raimond-8__880

«Έμαθα να κάνω ότι και οι αλεπούδες..»

zen-foxes-roeselien-raimond-9__880

«…είμαι εκεί και περιμένω να δω τι μπορεί να συμβεί.»

zen-foxes-roeselien-raimond-10__880

«Οι αλεπούδες ξέρουν ακριβώς πώς να ζήσουν με άνεση όπως κανένα άλλο ζώο.»

zen-foxes-roeselien-raimond-6__880

«Φυσικά έχουν και καθήκοντα. Όταν τελειώσουν τα προβλήματα της τροφής, μεριμνούν για την τεκνοποίηση και την ανατροφή των παιδιών τους. Μετά είναι η ώρα να χαλαρώσουν.»

zen-foxes-roeselien-raimond-13__880

«Όση ώρα περιμένω απλά απολαμβάνω τον φρέσκο αέρα και την αίσθηση του ήλιου στο δέρμα μου.»

zen-foxes-roeselien-raimond-1__880