Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΈχει ήδη 95.000 λήψεις: «Δαιμόνιος» Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή που διώχνει κουνούπια και...

Έχει ήδη 95.000 λήψεις: «Δαιμόνιος» Έλληνας έφτιαξε εφαρμογή που διώχνει κουνούπια και κατσαρίδες & σαρώνει

Παρελθόν αποτελεί ο φόβος και ο τρόμος του καλοκαιριού, δηλαδή κουνούπια και κατσαρίδες, με εφαρμογή στο κινητό που εφηύρε Έλληνας.

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών, αλλά σίγουρα όχι εκείνων που ενοχλούνται από τα έντομα. Ο 26χρονος Έλληνας προγραμματιστής Χρήστος Αποστόλου βρήκε λύση και δημιούργησε μια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό, όπου με συχνότητες τα κουνούπια και οι κατσαρίδες απωθούνται.

Η εφαρμογή «Ksou Ksou» αποτελεί το πρώτο ελληνικό app για κινητά, που διατίθεται δωρεάν και διώχνει τα ενοχλητικά κουνούπια αλλά και τις κατσαρίδες μακριά με το πάτημα ενός κουμπιού, δημιουργώντας μία «ασπίδα» γύρω μας και λειτουργώντας σαν εντομοαπωθητικό.




«Όλα ξεκίνησαν με μία τρίμηνη βιβλιογραφική έρευνα, η οποία εξελίχθηκε με το γεγονός ότι σκέφτηκα πως οι ήχοι μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και σκέφτηκα να μπω στη διαδικασία να φτιάξω μία εφαρμογή», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου και κρουστικοί ήχοι που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αφτί, εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά, οι συχνότητες του αρχείου που παίζουν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.

Ο χώρος που καλύπτει η εφαρμογή είναι 9 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς να απαιτείται τίποτε περισσότερο από το να είναι σε λειτουργία η συσκευή του κινητού, χωρίς να είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Η εφαρμογή από τη στιγμή που θα κατεβεί από τον χρήστη στο κινητό λειτουργεί ανεξάρτητα, παράγοντας τους ενοχλητικούς για τα έντομα ήχους. Έχει μάλιστα αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον δημιουργό της εφαρμογής, σε πάνω από 60 είδη κουνουπιών και ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80%, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ίδιων των χρηστών.




Όσον αφορά, τέλος, το γεγονός ότι έχει διαθέσει δωρεάν την εφαρμογή, ο ίδιος θεωρεί «κοινωνικό λειτούργημα και χόμπι». Μάλιστα, ήδη έχει φτάσει τις 95.000 λήψεις.

Τα πιο σημαντικά