Έχασε την μητέρα της από κορονοϊό μέσα σε λίγες ημέρες – Την αποχαιρέτησε από το τηλέφωνο

29 Οκτωβρίου, 2020 7:12 ΜΜ
More videos

Δείτε όσα ανέφερε η κυρία Καραδήμου στο Live News για την απώλεια της μητέρας της από κορονοϊό.

Στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο βγήκε σε ζωντανή σύνδεση η κ. Βασιλική Καραδήμου, η οποία είναι ακτινολόγος και έχασε ξαφνικά την μητέρα της πριν από λίγες ώρες χτυπημένη από κορονοϊό.

Η ίδια ανέφερε για την περιπέτεια και κατάληξη της μητέρα της: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα προσπαθώ να κατανοήσω τι έγινε. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η αποδοχή του γεγονότος, τραγική και αιφνίδια. Η μητέρα μου την προηγούμενη εβδομάδα παραπονιόταν για ήπιες μυαλγίες και πόνο στην μέση, στο στομάχι. απλά πράγματα. Κάποια στιγμή την έφερα στο τμήμα μου και την εξέτασα και είχε άψογο εργαστηριακό έλεγχο, όλα φυσιολογικά. Την Κυριακή όμως εμφανίζει πυρετό και δύσπνοια. Πήγαμε στο νοσοκομείο και το Covid τεστ βγήκε αρνητικό.

Είχε βελτίωση την Δευτέρα και σημαντική επιδείνωση την Τρίτη το πρωί. Υπέκυψε κατά την διάρκεια της διασωλήνωσης την Κυριακή το μεσημέρι. Το πρώτο τεστ Covid ήταν αρνητικό, έγινε επανάληψη έπειτα από 4 ώρες και βγήκε θετικό. Υπάρχει μαι ιδιαιτερότητα στην απώλεια αυτή γιατί οι ασθενείς με Covid είναι απομονωμένοι μέσα σε ένα θάλαμο έχοντας γύρω ρους γιατρούς όχι έτσι όπως τους έχουν συνηθίσει αλλά με άσπρες στολές. Οι άνθρωποι βλέποντας αυτό καταλαβαίνουν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Οι οικείοι του είναι μακριά κι όλες οι πληροφορίες δίνονται μέσω τηλεφώνου και το χειρότερο είναι ότι όταν ειδοποιήθηκα ότι η μητέρα μου πρέπει να διασωληνωθεί, την αποχαιρέτησα από το τηλέφωνο. Είναι ότι πιο σκληρό υπάρχει.

Ακόμα και στην ταφή και στην εξόδιο ακολουθία δεν επιτρέπεται να ανοίξεις το φέρετρο, ούτε να χαιρετήσεις. Η μαμά μου μόχθησε για να μας μεγαλώσει κι ήταν επιθυμία μου να μπορέσω να είμαι δίπλα της την τελευταία στιγμή, να της κλείσω τα μάτια και της χαϊδέψω τα μαλλιά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Αυτά τα λέω γιατί δεν χρειάζεται κλάματα η νόσος αλλά παιδεία και θέλω μέσα της εκπομπής να περάσει το μήνυμα για την απόκτηση αυτής της παιδείας της νόσου. Πρέπει να το κατανοήσουμε ότι ο δρόμος προς την διασωλήνωση είναι πάρα πολύ γρήγορος. όλοι αυτοί οι αρνητές της μάσκας και του Covid τεστ θα βρεθούν μπροστά σε δραματικά γεγονότα.»