Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
διεθνήΈχασα τη σύζυγó μου στη γέννα & έπıασα την πεθεpά μου να...

Έχασα τη σύζυγó μου στη γέννα & έπıασα την πεθεpά μου να θnλάζει κρuφά το μωρó. Να τnν δıώξω από το σπiτι;

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ βρέθηκε προ τεράστιας έκπληξης όταν κατάλαβε ότι η πεθερά του θήλαζε το μωρό του, χωρίς να του έχει πει τίποτα.

Ο πατέρας, που έχασε τη σύζυγό του λίγα μόλις λεπτά μετά τη γέννα του μωρού τους, το οποίο τώρα είναι τεσσάρων μηνών, είχε πει στην πεθερά του ότι θα έψαχνε για babysitter, για τις ώρες που εκείνος θα ήταν στη δουλειά. Η πεθερά του προσφέρθηκε να προσέχει το παιδί χωρίς αμοιβή κι έτσι ο πατέρας συμφώνησε να το αναλάβει. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στιγμή που η μικρή Sammy άρχισε να μην καταναλώνει το βρεφικό γάλα που της ετοίμαζε ο μπαμπάς της.

Όπως έγραψε και ο ίδιος στο Reddit, ανησύχησε πολύ λόγω της άρνησης του παιδιού να φάει και ρώτησε την πεθερά του τι ήταν αυτό που μπορούσε να συμβαίνει. Η απάντηση τον σόκαρε: Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε να τη θηλάσει.

«Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα, τελικά όμως ήταν αλήθεια».

Ο άνδρας δεν διευκρινίζει πώς ακριβώς η γιαγιά του παιδιού κατέβαζε γάλα, ενώ δεν είχε γεννήσει εκείνη – ίσως με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής – ωστόσο αυτό δεν είχε τόση σημασία για τον ίδιο, αφού η γυναίκα είχε ξεπεράσει τα όρια που της είχε θέσει σε σχέση με το τι συνέβαινε σπίτι του.

Ενώ είχαν συμφωνήσει, λοιπόν, ότι δεν θα προσπαθούσε να θηλάσει ξανά την Sammy, ο άνδρας μπήκε μία μέρα απροειδοποίητα στο δωμάτιο του παιδιού και είδε την πεθερά του να την πιέζει να θηλάσει. Τότε έδιωξε την πεθερά του από το σπίτι και προσέλαβε μία κανονική νταντά.

Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά από δύο ημέρες, η νταντά δεν εμφανίστηκε και ο πατέρας θέλησε να την καλέσει τηλεφωνικά για να δει τι είχε συμβεί. Τότε η γιαγιά κατέφτασε στο σπίτι κι άρχισε να κατηγορεί τον γαμπρό της ότι είχε προσλάβει μία ανίκανη νταντά και πως εκείνη την είχε απολύσει, μπαίνοντας μέσα στο σπίτι του με τα κλειδιά της. Η γιαγιά παρέμεινε στο χώρο μετά το συμβάν και απείλησε τον πατέρα ότι θα τηλεφωνούσε στις κοινωνικές υπηρεσίες. Καθώς η γυναίκα δεν έφευγε με τίποτα, ο πατέρας τελικά τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους ζήτησε να την απομακρύνουν από το σπίτι, με την αιτιολογία της καταπάτησης.

Ο άνδρας αναγνώρισε το γεγονός ότι η πεθερά του πενθεί το χαμό της κόρης της, αλλά το να θηλάζει το παιδί της δεν είναι λύση στο πρόβλημα αυτό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα που ασχολείται με τη μελέτη του εγκεφάλου, το έντονο πένθος μπορεί να ξυπνήσει πρωτόγονους μηχανισμούς άμυνας, με αποτέλεσμα κάποιος να καταφεύγει σε πράξεις που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έκανε. Σε κάθε περίπτωση, το πώς θα μεγαλώσει ένα παιδί είναι κάτι που θα καθορίσει ο γονιός ή ο κηδεμόνας του και το πένθος δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιες ακραίες συμπεριφορές.

Τα πιο σημαντικά