«Εάν φορούσαν κράνος τα δύο παιδιά στην Κομοτηνή θα είχαν σωθεί»

29 Ιουλίου, 2017 2:16 ΠΜ
More videos

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής έχει προκαλέσει το δυστύχημα με τον θάνατο δύο νεαρών που επέβαιναν σε μηχανάκι και έπεσαν μέσα σε ρέμα. Οι δύο νέοι ανασύρθηκαν νεκροί από αρδευτικό κανάλι στην περιοχή της Ροδόπης. Ο ένας 19 ετών κι ο άλλος 15 επέβαιναν στο μοτοποδήλατο και, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, αν φορούσαν κράνος ενδεχομένως θα είχαν σωθεί.

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο Alpha, ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, σχολίασε πως «ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Καρφώθηκαν σε ένα τμήμα μπετού που ήταν στο αρδευτικό κανάλι και χτύπησαν το κεφάλι. Μόνο στο κεφάλι και τα δύο παιδιά. Άμα φορούσαν κράνος θα είχαν σωθεί και οι δύο. Δεν είχαν καθόλου εκδορές σε άλλο σημείο του σώματός τους».

Το χωριό τους έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς οι δύο νέοι έφυγαν για να πάνε σε γειτονικό χωριό και να μοιραστούν τη χαρά φίλων τους που παντρευόντουσαν. «Δεν εκτινάχθηκαν, τα βρήκαν νεκρά πιασμένα πάνω στο μηχανάκι», τόνισε η πρόεδρος της κοινότητας Σάλπης, Μαριάνθη Σουργουτσίδου.

Τα δύο νεαρά αγόρια, ηλικίας 19 και 15 ετών, από τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης βρέθηκαν νεκρά το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα σε αρδευτικό κανάλι στη γέφυρα του Αιγείρου.

Τα αγόρια το προηγούμενο βράδυ είχαν πάει σε γάμο στο χωριό της Μελέτης με το μοτοποδήλατο του μεγαλύτερου.

Κατά την επιστροφή τους, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του μοτοποδηλάτου και οι νεαροί έπεσαν στο αρδευτικό κανάλι.

Οι γονείς τους ανησύχησαν που δεν γύρισαν τα παιδιά τους στο σπίτι και το επόμενο πρωί ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή που έκαναν οι νεαροί με το μοτοποδήλατό τους και δεν άργησαν να τους εντοπίσουν δυστυχώς νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεαροί ήταν πολύ καλοί φίλοι και γείτονες.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν “αγκαλιασμένα” στη στάση που ο συνοδηγός κρατάει τον οδηγό, στάση που υποδηλώνει ότι κανένα τους δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

[nbst] [newsit] [alphatv]