Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΔύσκολες ώρες για την «θρυλική» Καλή Καλό – Βρίσκεται φιλοξενούμενη σε δημόσιο...

Δύσκολες ώρες για την «θρυλική» Καλή Καλό – Βρίσκεται φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα η θρυλική Καλή Καλό, καθώς φιλοξενείται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η ηθοποιός που ξεκίνησε από τη Μάντρα του Αττίκ, παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη σε ηλικία 6 ετών και έβγαλε στη σκηνή τον Κώστα Βουτσά και τη Μαρινέλλα αλλά και πολλούς άλλους ηθοποιούς, σήμερα είναι φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso σε ηλικία 96 ετών, είναι φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου κανείς δεν γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα ακόμα θα μπορεί το νοσοκομείο να τη φιλοξενεί ή αν θα βρεθεί ξαφνικά στον δρόμο. Βρίσκεται φιλοξενούμενη, μιας και κανείς δεν βάζει την υπογραφή του για να πάρει εξιτήριο.

Το πιο συγκλονιστικό της τραγικής ιστορίας της σπουδαίας θεατρίνας είναι ότι ακόμα και δημόσια γηροκομεία αδυνατούν να την περιθάλψουν επειδή έχει να κάνει δήλωση στην Εφορία αρκετά χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ και άλλους δημόσιους οργανισμούς είναι δυσθεώρατοι, με την ίδια να έχει θέμα ακόμα και επιβίωσης.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ολα άρχισαν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν η σπουδαία θεατρίνα, ύστερα από δική της έκκληση, παρότρυνε τη γυναίκα που τη φρόντιζε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο, λόγω της δύσπνοιας που είχε. Ετσι κι έγινε. Η Καλλιόπη Καλοχριστιανάκη, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και το υγειονομικό προσωπικό βρέθηκε πάνω από το προσκεφάλι της.

Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να ξεδιαλύνονται όταν περίοικοι της μεγάλης ηθοποιού στην περιοχή της Κυψέλης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο των ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, στον οποίο μετέφεραν πως εκτός από τα ενοίκια που έχουν συγκεντρωθεί και δεν έχουν πληρωθεί το ίδιο συμβαίνει με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάποιον που να τη φροντίζει γιατί οι συνθήκες διαβίωσης για εκείνη είναι πολύ δύσκολες.

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και μερικούς μήνες προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση για την τεράστια αυτή μορφή του θεάτρου, την Καλή Καλό. Μια τεράστια θεατρίνα που μπορεί η νεότερη γενιά να μην τη γνωρίζει, ωστόσο έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της. Επικοινώνησα με την κόρη της στον Καναδά, η οποία μας ανέφερε πως δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά της, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για τις συνθήκες που ζει η μητέρα της, αποκλείοντάς μας οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας. Από την άλλη προσπαθήσαμε να τη βάλουμε σε δημόσιο γηροκομείο.

Ομως, ούτε αυτό είναι εφικτό, καθώς πρέπει να υπογράψει συγγενής της για να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ το γηροκομείο δεν αναλαμβάνει ανθρώπους που δεν είναι τακτοποιημένοι στο σύστημα της ΑΑΔΕ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει λύση, ώστε αυτή η ιστορική μορφή να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, ώστε να έχει όλες τις απαραίτητες φροντίδες που της αρμόζουν», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας στην Espresso.

Αν και η ίδια είχε καταφέρει να ζει πλουσιοπάροχα όλα τα χρόνια της ζωής της, βοηθώντας πλήθος καλλιτεχνών, ωστόσο ένα τυχαίο γεγονός με τον γιο της την ανάγκασε να ξεπουλήσει τα πάντα προκειμένου να τον κάνει καλά. Τελικά ούτε αυτό το κατάφερε, αφού ο γιος της πέθανε σε νεαρή ηλικία αφήνοντας τη μόνη.

Τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της η μεγάλη θιασάρχισσα έμενε σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα της Ανω Κυψέλης, έχοντας συντροφιά μόνο τις φωτογραφίες της και τους πρωταγωνιστές τους: Ρίτσος, Λογοθετίδης, Αττίκ, Βουτσάς, Μαρινέλλα και όλα τα ιερά τέρατα που συνεργάστηκε. Πνευματικό της παιδί, ο Κώστας Βουτσάς, τον οποίο η ίδια βοήθησε στα πρώτα του βήματα.

Τα πιο σημαντικά