Δύο στρέιτ Ιρλανδοί άνδρες παντρεύτηκαν για να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς

24 Δεκεμβρίου, 2017 10:55 ΠΜ
More videos

Δύο Ιρλανδοί άνδρες παντρεύτηκαν στο Δουβλίνο για να αποφύγουν το φόρο κληρονομιάς 50.000 ευρώ για ένα σπίτι.

Όμως ο Matt Murphy και ο Michael O’Sullivan δεν είναι ζευγάρι. Είναι ετεροφυλόφιλοι και μοιράζονται μια μακροχρόνια στενή φιλία.

Οι δύο άντρες αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ανακάλυψαν τον φόρο που θα έπρεπε να καταβληθεί καθώς ο Murphy, 83 ετών, σκόπευε στη διαθήκη του να αφήσει κληρονόμο του σπιτιού του τον O’Sullivan, ο οποίος τον φροντίζει για πολλά χρόνια.

Ο γάμος ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στην Ιρλανδία μετά από δημοψήφισμα τον Μάιο του 2015.

«Γνωρίζω τον Matty εδώ και 30 χρόνια. Γίναμε πολύ φίλοι μετά το τέλος της δεύτερης σχέσης μου», δήλωσε ο O’Sullivan, πατέρας τριών παιδιών, στην εφημερίδα Irish Mirror.

Και οι δύο άντρες περιγράφουν πώς έχουν περάσει μαζί δύσκολα χρόνια καθώς ο O’Sullivan είχε μείνει άστεγος και ο Murphy υπέφερε από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα.

Ο Murphy δεν είχε την πολυτέλεια να πληρώνει τον O’Sullivan ως φροντιστή και τελικά του είπε πως θα του παραχωρούσε το σπίτι του για να έχει κάπου να μείνει.

Ωστόσο, ο O’Sullivan γνώριζε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε τεράστια φορολόγηση και το σπίτι θα έπρεπε να πωληθεί για να πληρωθεί το ποσό. Και μπορεί στην αρχή να συζητούσαν ως αστείο το ενδεχόμενο γάμου, αλλά όπως λένε μια μέρα αποφάσισαν πως θα έπρεπε να το κάνουν.

O’Sullivan απέτισε φόρο τιμής στην κοινότητα LGBT της Ιρλανδίας: «Οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες που πέτυχαν την ισότητα για αυτή τη χώρα, για την οποία πολέμησαν σκληρά, ένιωσαν διακρίσεις για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής. Τελικά κέρδισαν ισότητα για τον εαυτό τους αλλά και για όλους τους άλλους».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε ένα πρώην νοσοκομείο στην οδό Grand Canal του Δουβλίνου.

Ο O’Sullivan υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένος με μια γυναίκα ενώ για τον φίλο του αυτός ήταν ο πρώτος του γάμος.

Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ο O’Sullivan μίλησε για τη καλοσύνη του συζύγου του ο οποίος είναι ο καλύτερός του φίλος, ενώ ο Matt Murphy του αφιέρωσε ένα τραγούδι για τη φιλία τους.

[dailymail] [lifo]

Ακολουθήστε μας στο facebook: