Δύο ελληνικοί φούρνοι ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο

24 Ιουνίου, 2017 6:46 ΠΜ
More videos

Το ότι σαν χώρα παράγουμε μερικά από τα πιο νόστιμα είδη ψωμιού, το ξέραμε. Ανάμεσα σε καρβελάκια, χωριάτικα ψωμάκια και μοσχομυριστές κουλούρες, δεν ξέρουμε ποτέ τι να διαλέξουμε!

Αυτό που δεν περιμέναμε όμως είναι ότι οι φούρνοι μας ξεχωρίζουν και από άποψη design, τόσο μάλιστα ώστε δύο ελληνικοί φούρνοι να βρίσκονται στη λίστα της ιστοσελίδας Cool Hunter με τους καλύτερους του κόσμου!

Ble

Ο φούρνος Ble Bakery που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη είναι ο ένας εκ των δύο φούρνων που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των συντακτών της ιστοσελίδας, καθώς ξεχώρισε για την ιδιαίτερη και προσεγμένη του αισθητική.

ble

Ο εξαιρετικά σχεδιασμένος αυτός φούρνος που κοσμείται από υλικά όπως το άχυρο, η άμμος και ο λευκός πηλός Κρήτης και Μήλου, είναι δημιούργημα του αρχιτεκτονικού διδύμου Claudio Silvestrin και Giuliana Salmaso, που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο και το Μιλάνο.

ble2

Η νοστιμιά του ψωμιού οφείλεται όχι μόνο στη μοναδική συνταγή και τα αγνά υλικά, αλλά και στον φούρνο ξύλου, ο οποίος είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος στον κόσμο με ύψος 12 μέτρα.

Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 231200.

Ηλέκτρα

ilektra

Ο φούρνος Ηλέκτρα στην Έδεσσα, ο δεύτερος φούρνος που απασχόλησε την εν λόγω ιστοσελίδα, ξεχώρισε για τα εκλεκτά του προϊόντα και το ιδιαίτερο design.

Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του μόλις 35 τ.μ φούρνου έγινε από τους Studioprototype Architects και πραγματικά το αποτέλεσμα θα εντυπωσίαζε και τον πιο επιλεκτικό.

Το μεγάλο υπαίθριο καθιστικό με τα έπιπλα του σχεδιαστή Χαβιέρ Παουχαρντ, οι μαρμάρινες επιφάνειες, τα ιδιαίτερα φωτιστικά του σχεδιαστή Τομ Ντίξον και οι τοίχοι από γυαλί που συνδέουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα του αρτοποιείου που το κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Δημοκρατίας 22, Έδεσσα, τηλ. 2381 023479.

[Cool Hunter]