Δύο αδελφές ξύρισαν το κεφάλι τους για να στηρίξουν τη μαμά τους στον αγώνα κατά του καρκίνου

11 Ιανουαρίου, 202310:19 ΜΜ
More videos

Δύο αδελφές ξύρισαν το κεφάλι τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη μαμά τους που έχασε τα μαλλιά της όταν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για τον καρκίνο.

«Εξακολουθούσα να τις αποθαρρύνω μέχρι την τελευταία στιγμή», είπε η Joanna McPherson από τη Λουιζιάνα, μιλώντας στο «Good Morning America». Όπως λέει, τους είπε “Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι πραγματικά πάτε να κάνετε. Τα μαλλιά σας είναι μέρος των χαρακτηριστικών σας, το κεφάλι σας μπορεί να κρυώνει και τα άλλα παιδιά μπορεί να σας κοροϊδέψουν.”

“Mου απάντησαν, ότι αν πρόκειται να περάσεις το ίδιο, δεν θέλουμε να το περάσεις μόνη σου”, λέει η McPherson.

Η Συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας και μητέρα τεσσάρων κοριτσιών, ηλικίας 11, 10, 7 και 4 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού HER2 και λίγο καιρό μετά ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες.

Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου είναι πιο επιθετικός από άλλους, οπότε χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε διπλή μαστεκτομή.

Έπειτα από τις τρεις πρώτες χημειοθεραπείες άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, οπότε ο άνδρας της ανέλαβε να της τα ξυρίσει. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η 10χρονη και 7χρονη κόρη της τη ρώτησαν αν θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, για να την στηρίξουν.

Όλη η οικογένεια συμμετείχε στη συγκινητική διαδικασία, ενώ η μαμά τους στεκόταν και παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια.

“Όταν ήμουν στην ηλικία τους, ποτέ δεν παθιάστηκα με κάτι τόσο πολύ” λέει η ίδια. “Γι’αυτό τις άφησα να κάνουν αυτό που νιώθουν, να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους, σε μία τόσο δύσκολη φάση της ζωής μας, και να δείξουν την αγάπη τους για τη μαμά τους.”

Και συνεχίζει: “Έχουν τόσο μεγάλη καρδιά και πραγματικά το βρήκα συγκλονιστικό ότι έκαναν κάτι τέτοιο από αγνή αγάπη.”

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News