Δυναμική εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Athens Pride»

11 Ιουνίου, 2017 4:00 ΠΜ
More videos

Οι αγώνες που έχουν δοθεί από το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, πιάνουν τόπο. Ο “αόρατος” κόσμος γίνεται ορατός. Η υπερηφάνεια της ύπαρξης κερδίζει έδαφος. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις αργά, αλλά σταθερά χάνουν. Η πάλη για την πλήρη ισονομία συνεχίζεται», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων απλών ανθρώπων, κοινωνικών φορέων αλλά και πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων έγινε στο Σύνταγμα η 12η παρέλαση του «Athens Pride», με φετινό σύνθημα «Θέμα Παιδείας» και στόχο να αναδείξει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI.

«”Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα”. Απέναντι στις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό» ανέφερε σε μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημειώνει: «Στην Ελλάδα του 2017, η Πολιτεία κάνει επιτέλους τα απαραίτητα βήματα, τόσο για την #LGBTQκοινότητα αλλά με επίδραση και πέραν αυτής. Mέτρα όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτείας που θέλει να μεριμνά για την ισονομία και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.Και αυτό είναι θεμελιώδες σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Συνεχίζουμε».

Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής και του Κοινοβουλίου, χαιρέτησε η βουλευτής Αννέτα Καββαδία, ξεκαθαρίζοντας, πως ποτέ δεν πρέπει να χωρίζουμε τους ανθρώπους με βάση το φύλο, τη θρησκεία, ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το «παρών» έδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι,  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Όχι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Κανείς δεν νοείται να επιβάλει σε κανένα ποιον ή ποια να αγαπά. Είναι θέμα παιδείας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το φεστιβάλ Athens Pride, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Η Αννέτα Καββαδία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κρατούν το πανό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

 

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Antivirus που φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού, σε περίπτερο του Athens Pride

 

[newsit] [news]