Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔuσάρεστα νέα για την Αθήνα: Γιατί ψnφiστnκε ως η χειρóτερη πόλη

Δuσάρεστα νέα για την Αθήνα: Γιατί ψnφiστnκε ως η χειρóτερη πόλη

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, η ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν την Αθήνα τη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες

Παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για προσέλκυση εργαζόμενων του εξωτερικού και τη διευκόλυνσή τους στην απόκτηση βίζας, έρευνα της Brother UK, που δημοσιεύει η Forbes, έρχεται να γκρεμίσει το κυβερνητικό αφήγημα χαρακτηρίζοντας την Αθήνα ως τη χειρότερη πόλη της Ευρώπης για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ειδικότερα, το Forbes παρουσιάζει τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για όσους εργάζονται εξ΄ αποστάσεως, με βάση αξιολόγηση της Brother UK, μίας εταιρίας που παρέχει υπηρεσίες  τεχνολογίας, με πόλεις της Ελλάδας να βρίσκονται τελευταία στην κατάταξη.

Η έρευνα που επιβεβαιώνει πως η ζωή στα αστικά κέντρα της χώρας τείνει να γίνει αβίωτη, αποτυπώνει την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι μόνιμοι κάτοικοι των ελληνικών πόλεων μεταξύ άλλων με το αυξημένο κόστος ζωής και τον περιορισμένο δημόσιο χώρο.

Η ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, το ρεύμα, την ασφάλεια και γενικότερα το κόστος ζωής, καθιστούν σύμφωνα με την ανάλυση τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, τις χειρότερες για να εργαστούν οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν μέσω internet από όποια χώρα επιθυμούν.

Φυσικά μια τέτοια ανάλυση μπορεί να φανερώσει το είδος ζωής που έχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας. Σύμφωνα με την Rebecca Ann Hughes που υπογράφει το άρθρο στο Forbes «παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την ιστορία αιώνων που έχει, και χαρακτηρίζεται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα κατατάσσεται ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για τους εργαζόμενους σε τηλεεργασία, με την χαμηλή βαθμολογία 50,34 στα 100».

«Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι στην κορυφή των 15 ευρωπαϊκών πόλεων με την χαμηλότερη βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας, με βαθμολογία μόλις 53. Επίσης η Αθήνα έχει χαμηλή ποιότητα ζωής, με σκορ 128,6, βαθμολογία 57,5 στα θέματα της υγειονομικής φροντίδας και έναν καθόλου ελκυστικό δείκτη ευτυχίας, με βαθμολογία 5,93», εξηγεί το Forbes.

Τη δεύτερη θέση έχει η Θεσσαλονίκη, ενώ την τέταρτη η Πάτρα, καθιστώντας τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τις χειρότερες στην Ευρώπη για να εργαστούν οι ψηφιακοί νομάδες.

Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από όταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόταν πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής, ενώ συνεχώς επιβεβαιώνεται το αντίθετο.

european remote worker index worst cities upscaled

Τα πιο σημαντικά