Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔραματικές ώρες στον Παλαμά Καρδίτσας: «Βγάζαμε νεκροúς, είναι πάνω από 10»

Δραματικές ώρες στον Παλαμά Καρδίτσας: «Βγάζαμε νεκροúς, είναι πάνω από 10»

Δραματικές οι ώρες στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου τα πάντα έχουν πλημμυρίσει και εθελοντές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Καταστροφή δίχως προηγούμενο στον Παλαμά Καρδίτσας.
Η κακοκαιρία άφησε πίσω της λιμνοθάλασσα από λασποβροχή η οποία έχει καλύψει πλήρως τα σπίτια με τους κατοίκους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Την ίδια στιγμή που συνεχίζουμε να μετράμε θύματα, εθελοντής από το χωριό Παλαμά της Καρδίτσας αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 10 νεκροί σε πλημμυρισμένα σπίτια.

«Η βοήθεια άργησε να έρθει πάνω από 15 ώρες. Εθελοντές βγάζαμε και νεκρούς, υπάρχουν νεκροί. Πάνω από 10 άτομα. Στη γειτονιά μου είναι δύο γιαγιάδες. 10 (νεκρούς) μετράμε από φίλους και συγγενείς», αναφέρει ο κάτοικος ο οποίος με το τρακτέρ του αναζητά επιζώντες.

Και καταγγέλλει: «15 ώρες για να έρθουμε 5 βάρκες; Η περισσότερη βοήθεια είναι από εθελοντές και ψαράδες. Ήρθε ο στρατός, αλλά άργησε. Γιατί να αργήσει; Για ποιο λόγο; Στο σπίτι μου έχω 2,5 μέτρα νερό. Υπάρχουν άνθρωποι πάνω στα σπίτια που παίρνουν χάπια, καρκινοπαθείς, πρέπει να φάνε… Δεν βλέπω κάποιον γιατρό, κάποιο ΕΚΑΒ να δώσει τις πρώτες βοήθειες, ένας συντονισμός. Κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα πετούν αλλά δεν υπάρχει συντονισμός. Ένα τηλέφωνο συντονισμού θέλουμε».

Στις εικόνες που ακολουθούν αποτυπώνεται η προσπάθεια πυροσβεστών, κατοίκων και εθελοντών να διασώσουν κατοίκους του Παλαμά, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους.

Δείτε τα συγκλονιστικά καρέ

palamas 1

palamas 2

palamas 3

palamas 4

palamas 5

palamas 6

palamas 7

palamas 8

palamas 9

palamas 10

palamas 11

palamas 12

palamas 13

palamas 14

palamas 15

palamas 16

palamas 17

palamas

Τα πιο σημαντικά