Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔραγασάκης: «Eργαζόμαστε για την πρόοδό μας, αλλά και των άλλων λαών της...

Δραγασάκης: «Eργαζόμαστε για την πρόοδό μας, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής μας»

Με την πολιτική ειρήνης και φιλίας που ακολουθούμε, θέλουμε να καταστήσουμε, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, έναν παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό, χώρο ειρήνης, σταθερότητας και ισότιμης συνεργασίας, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε: «εργαζόμαστε όχι μόνο για τη δική μας πρόοδο, αλλά και για εκείνη των άλλων λαών της περιοχής μας. Προϋπόθεση της κοινής και αμοιβαία επωφελούς προόδου είναι η Βαλκανική Συνανάπτυξη, επενδύοντας λοιπόν στην Ελλάδα, επενδύετε σε όλα τα Βαλκάνια».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κρίση στην Ελλάδα ήταν οδυνηρή και το «μάθημα» σκληρό, αλλά μέσα από μεγάλους μετασχηματισμούς στην οικονομία και το κράτος, εδραιώνουμε μια οικονομία ανοιχτή στις επενδύσεις, που ενθαρρύνει την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι οι πολιτιστικοί δεσμοί της Ελλάδας με την Ινδία είναι ιστορικοί, οι πολιτικές σχέσεις άριστες, οι οικονομικές προοπτικές πολλά υποσχόμενες και οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίες είναι σημαντικές και διευρυνόμενες καθώς η Ελλάδα αποτελεί φυσική πύλη προς την Ευρώπη, διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, ενεργειακό κόμβο, τουριστικό προοορισμό, ναυτιλιακή δύναμη και έχει υψηλά καταρτισμένο προσωπικό.

Τέλος υπογράμμισε ότι στην ΔΕΘ το 2019 με τιμώμενη χώρα την Ινδία δίνεται μια νέα ώθηση στις δυνατότητες των ευρωπαίων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών να γνωρίσουν τις οικονομικές επιτυχίες της Ινδίας και τις δυνατότητες συνεργασίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά