Δούρου: «Να γκρεμιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές στα ρέματα των πληγεισών περιοχών»

27 Ιουλίου, 2018 9:47 ΜΜ
More videos

Με επιστολή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Παλλήνης να ελέγξουν και να κατεδαφίσουν όσες αυθαίρετες κατασκευές- κατοικίες, μάνδρες εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας στον Δήμο Μαραθώνα – Νέα Μάκρη και Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Στην επιστολή αναφέρεται αναλυτικά:

«Σε συνέχεια του αριθ. 5180/25-7-2018 Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επικείμενα φαινόμενα στην Αττική και την αποστολή συνεργείων για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των περιοχών ευθύνης μας – που επιβαρύνθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης -7-2018 – διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας ότι: ανάντη των οδών Δημοκρατίας και Ποσειδώνος από την περιοχή της Ραφήνας μέχρι και την περιοχή Μάτι και για μήκος πλέον των τριακοσίων έως πεντακοσίων μέτρων τα υπάρχοντα ρέματα κατά τμήματα περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές όπως κατοικίες – μάντρες καθώς και από δημοτική οδοποιία».

«Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να είναι δυνατός ο καθαρισμός των υπαρχόντων ρεμάτων, παρακαλούμε όπως προβείτε σε έλεγχο των εν λόγω κατασκευών σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας (π.δ.267/1998 ΦΕΚ Α΄195 για τον χαρακτηρισμό και την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών και άρθρο 280 του ν. 3852/2010 ΦΕΚ Α΄87) και μας ενημερώσετε σχετικά», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο facebook: