Δώρα Τσαμπάζη: «Το πιο δύσκολο ήταν να ανακοινώσω στην κόρη μου ότι πέθανε ο πατέρας της-Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της»

8 Μαρτίου, 20232:35 ΜΜ
More videos


Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της και Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, έχει καρκίνο μίλησε η  Δώρα Τσαμπάζη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Η σύζυγός του μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και δήλωσε αρχικά: «Είμαι καλά, είναι προσωπική κατάκτηση μου αυτό. Πέρασα μέσα από την φωτιά για να στέκομαι εδώ μπροστά σου και να σου λέω ότι είμαι καλά και δεν φοβάμαι».

Όπως είπε, η περιπέτειά της ξεκίνησε, όταν έμαθε ότι ο άνδρας της διαγνώστηκε με καρκίνο. «Για μένα το πένθος ξεκινά, πριν χάσω τον άνθρωπό μου. Το πρώτο σοκ ήταν όταν έμαθα ότι ο Αλέξανδρος έχει καρκίνο, ήταν ένα τεράστιο χαστούκι. Για μένα ήταν ένας μικρός θάνατος. Αισθάνθηκα ότι μπορεί να χάσω τον άνθρωπό μου. Μετά, ήταν δύσκολη η ημέρα που έφυγε και η κηδεία του, η τελετή, στην οποία έπρεπε να μην καταρρεύσω. Ήθελα όλα να γίνουν έτσι όπως του άξιζαν, είχα και αυτό το άγχος να τιμηθεί όπως έπρεπε», εξηγεί.

Το πιο δύσκολο από όλα όπως είπε, ήταν να ανακοινώσει στην κόρη της ότι ο πατέρας της δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. «Όταν με κοίταξε με τα ματάκια της, όπως με συμβούλευσε και ο παιδοψυχολόγος, της είπα ότι ο μπαμπάς δεν τα κατάφερε και πέθανε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα της. Την απορία και ταυτόχρονα, την απόγνωση. Είχα πει ότι θα καθίσουμε όλο το βράδυ για να της λύσω όλες τις απορίες μέχρι να την πάρει ο ύπνος», περιγράφει η Δώρα Τσαμπάζη.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είναι κοντά μου, το μυαλό και η ψυχή που εμπιστευόμουν περισσότερο στη ζωή μου, ότι αυτή η φωνή δεν είναι πια κοντά μου για να με συμβουλέψει, αυτό με πόνεσε πολύ. Όμως, είχαμε τέτοια ουσιαστική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο, που ακόμα κι έτσι μπορώ να μαντέψω τι θα με συμβούλευε», συμπληρώνει.

«Με φόβιζε το τέλος, αν και ήμουν έτοιμη για αυτό όσο μπορούσα. Τώρα πια δεν φοβάμαι κάτι, έχω ζήσει το χειρότερο. Εκείνο το βράδυ απλώς δεν ήθελα να φύγω από κοντά του, αισθάνθηκα ότι είναι οι τελευταίες μου στιγμές μαζί του. Ήμουν σίγουρη ότι με άκουγε. Του μιλούσα, του τραγουδούσα. Όσες φορές του μιλούσα ανέβαιναν οι παλμοί του και το οξυγόνο του. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και ευλογία που ήμουν εκεί δίπλα του. Του είχα υποσχεθεί από την αρχή πως θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος», δήλωσε η Δώρα Τσαμπάζη.

«Το θετικό που βγήκε είναι ότι εκτιμάω πλέον, τις πολύ μικρές και όμορφες στιγμές της ζωής, δεν τις εκτιμούσα στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή μας», κατέληξε.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News