Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔώρα Τσαμπάζη: Συγκινεί η εξομολόγησή της για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Δώρα Τσαμπάζη: Συγκινεί η εξομολόγησή της για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη έδωσε η Δώρα Τσαμπάζη, με αφορμή την υποψηφιότητα στις επερχόμενες ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αείμνηστο σύζυγο της, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τις δύσκολες στιγμές λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Πώς γνωριστήκατε με τον σύζυγό σας;

Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη. Εγώ εργαζόμουν ως αθλητικογράφος, αυτός ήταν γνωστός αθλητής και κάποια στιγμή γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού μας γνωστού.

Συγγνώμη που σας φέρνω σε άβολη θέση. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιήσατε ότι θα τον χάσετε…

Σε τέτοιες περιπτώσεις η δύναμη του μυαλού και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν σε αφήνουν να διαχειριστείς εύκολα την πληροφορία. Εγώ απλώς αποφάσισα να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου, γιατί στο άμεσο μέλλον θα βασίζονται αποκλειστικά σε μένα και κυρίως για να περάσει ο άνθρωπός μου τους τελευταίους του μήνες με πολλή αγάπη, φροντίδα και αξιοπρέπεια.

1000 2a1d0e2e 737d 43c8 91c6 8c77dfe1c06b

Στενοχωρηθήκατε που ο Αλέξανδρος δώρισε τα μετάλλιά του και δεν έμειναν στα παιδιά σας;

Το αντίθετο, ένιωσα πολύ περήφανη για αυτήν του την κίνηση και επιλογή. Αν σωθεί και βοηθηθεί έστω και ένα παιδί με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο και θα εξηγήσω και στα παιδιά μου πόσο σημαντικός και σπουδαίος ήταν ο πατέρας τους και πόσο σπουδαία ήταν αυτή του η κίνηση. Εξάλλου, οι πλειοδότες επέστρεψαν τα μετάλλια στην οικογένειά του και εμείς στη συνέχεια τα δωρίσαμε σε μουσεία, οπότε πάλι ανήκουν στην οικογένεια. Σημασία είχε η κίνηση και το γεγονός πως βοηθήθηκαν τόσα παιδιά.

Τα πιο σημαντικά