Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διεθνήΔολοφονήθηκε και η σορός του διαλύθηκε σε οξύ: Η Μαφία προσφέρει «αποζημίωση»...

Δολοφονήθηκε και η σορός του διαλύθηκε σε οξύ: Η Μαφία προσφέρει «αποζημίωση» στην οικογένεια ανθρώπου που σκότωσε κατά λάθος

Δύο ιταλοί γκάνγκστερ, ο 56χρονος Σαλβατόρε Καμαρότα και ο 64χρονος Κάρλο Νάπι, προσέφεραν 60.000 ευρώ και ένα σπίτι αξίας 120.000 ευρώ στην οικογένεια ενός ανθρώπου που δολοφόνησαν κατά λάθος και μετά διέλυσαν τη σορό του σε οξ

Ο 26χρονος Τζούλιο Τζιάκιο πυροβολήθηκε στο κεφάλι επειδή δύο μέλη της Καμόρα της Νάπολης πίστευαν ότι είχε σχέση με την αδελφή του ενός.

Οπως περιέγραψε όμως η Telegraph, εκαναν λάθος: ο Τζιάκιο δεν είχε καμία σχέση με την κοπέλα ή με τη Μαφία που ελέγχει το οργανωμένο έγκλημα στη Νάπολη.

Ο φόνος έγινε το 2000, αλλά οι δύο μαφιόζοι συνελήφθησαν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Τώρα είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για φόνο και πιθανώς γι’ αυτό αποφάσισαν να αποζημιώσουν την οικογένεια του αδικοχαμένου Τζιάκιο, προκειμένου να έχουν πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση εάν καταδικαστούν: προσέφεραν 60.000 ευρώ και ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ιταλικό δικαστικό σύστημα, εάν ο δράστης ενός εγκλήματος προσφέρει αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος, αυτό θεωρείται ελαφρυντικό την ώρα της καταδίκης.

Ο 56χρονος Σαλβατόρε Καμαρότα και ο 64χρονος Κάρλο Νάπι, όπως ονομάζονται, αντιμετωπίζουν επιπλέον κατηγορίες για διασυνδέσεις με τη Μαφία. Η οικογένεια του θύματος αρνήθηκε την προσφορά, λέγοντας ότι το μόνο που θέλουν είναι δικαιοσύνη. «Τα χρήματα δεν θα φέρουν πίσω στη ζωή τον Τζούλιο. Μετά από 23 χρόνια, η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα», είπε ο Αλεσάντρο Μότα, δικηγόρος της οικογένειας. Οι συγγενείς θέλουν να δουν να «επιβάλλεται η πιο αυστηρή τιμωρία στους δράστες. Δεν έχουν καν ένα νεκρό σώμα να θάψουν», πρόσθεσε.

Τα πιο σημαντικά