Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας – Ο σπαραγμός της μητέρας

20 Μαΐου, 2022 5:52 ΜΜ
More videos

Η Κούλα Αρμουτίδου και ο Γιάννης Τοπαλούδης, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, είναι τα τραγικά πρόσωπα της υπόθεσης δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, και παράλληλα παραδείγματα ψυχικού σθένους. Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας παίχτηκε το τελευταίο δικαστικό επεισόδιο αυτής της υπόθεσης.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κρίθηκαν -όπως και πρωτοδίκως- ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από τους δύο δράστες από κοινού. Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί μειωμένου καταλογισμού του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας - Ο σπαραγμός της μητέρας [εικόνες]
τοπαλούδη
Έξω από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκαν ξανά στο δικαστήριο για να ακούσουν την ετυμηγορία για τους δράστες της φρικτής δολοφονίας του παιδιού τους. Στο πλευρό τους είχαν συγγενείς θυμάτων στυγερών εγκλημάτων, όπως η Μάγδα Φύσσα.

Η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δεν μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Δεν άντεχε να βρεθεί άλλη μια φορά στον ίδιο χώρο με τους δολοφόνους του παιδιού της. Περίμενε με σφιγμένα χείλη να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου, βρίσκοντας παρηγοριά στις αγκαλιές άλλων μανάδων.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της φοιτήτριας, ήταν εκείνος που μπήκε στην αίθουσα. Στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα. Βγήκε γρήγορα από το δικαστήριο και πήρε αγκαλιά τη γυναίκα του.

τοπαλούδη

“41 μήνες μετράω τον θάνατο του παιδιού μου, δεν έχω κοιμηθεί”

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο MEGA η μητέρα της Ελένης είχε πει ότι προσπαθεί να φτιάξει εικόνες στο μυαλό της πως θα ήταν σήμερα το παιδί της, εάν θα είχε τελειώσει τις σπουδές, εάν θα δούλευε και εάν θα είχε κάποιον σύντροφο στο πλάι της. Σκέφτεται το μοιραίο βράδυ που εκείνη όπως λέει κοιμόταν στο ζεστό κρεβάτι της ενώ το παιδί της αργοπέθαινε στα παγωμένα νερά. “41 μήνες μετράω τον θάνατο του παιδιού μου, δεν έχω κοιμηθεί”είχε πει. “Πολύ με πονάει που δεν έχει έρθει έστω μια φορά στα όνειρά μου να μου πει κάτι” .

Χθες, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας για τη διαδικασία της δίκης, με τις αλλεπάλληλες διακοπές και καθυστερήσεις παρομοίασε το τέλος της δίκης με τον τερματισμό του δικού τους ψυχικού θανάτου. “Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο” είπε.

“Έχουμε χάσει κάθε ικμάδα ενεργητικότητας για να ασχοληθούμε με παιδί μας. Θα πρέπει να τολμήσουν αυτοί που αποφασίζουν και να εισαγάγουν στον ποινικό μας κώδικα τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία”, ανέφερε ζητώντας τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια.