Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔολοφονiα στον Πειραιά - Με ισχαιμικό επεισόδιο ο υποπλοίαρχος

Δολοφονiα στον Πειραιά – Με ισχαιμικό επεισόδιο ο υποπλοίαρχος

Τα τρία από τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έφτασαν λίγο μετά τις 9 και μισή στον ανακριτή για να απολογηθούν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του υποπλοίαρχου, ο κατηγορούμενος έπαθε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο και νοσηλεύεται γιαυτό και δεν εμφανίστηκε στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 θα ζητήσουν προθεσμία – που πιθανόν θα λάβουν για αύριο -διότι προέκυψαν νέα στοιχεία και μαρτυρίες.

Οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την αποτρόπαιη δολοφονία είναι συνολικά τέσσερις, ο ύπαρχος του πλοίου που συστηματικά εμφανίζεται σε βίντεο να σπρώχνει, μέχρι που τα κατάφερε, εκτός πλοίου ρίχνοντας τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στο πρωτοφανές έγκλημα, ο υπεύθυνος του καταστρώματος και ο καπετάνιος.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Τα πιο σημαντικά