Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου – Ανάκριση των 8 νέων κατηγορούμενων – Συγκλονίζει η χαροκαμένη μάνα

8 Νοεμβρίου, 2022 6:58 ΜΜ
More videos

Μεταξύ των 8, είναι ένας συνταξιούχος αστυνομικός και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, αλλά και οι δύο γιοι του 75χρονου «εγκέφαλου» του εγκλήματος

Τον Αύγουστο του 2012 ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και δολοφονήθηκε, με τη σορό του να μην έχει βρεθεί ακόμα και την υπόθεση να έχει εξελίξεις, καθώς ξεκίνησε δεύτερη έρευνα και ανάκριση με οκτώ νέους κατηγορούμενους.

Μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου με βάση την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο βασικός κατηγορούμενος, ο 75χρονος «εγκέφαλος» του σχεδίου απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου, αλλά και την καταδίκη ακόμη τριών ατόμων, η οικογένεια του Μάριου «φώναζε» πως υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι που δεν είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Διατάχθηκε επ’ αυτού νέα έρευνα από την οποία έχουν προκύψει οκτώ νέοι κατηγορούμενοι. Μεταξύ αυτών, είναι ένας συνταξιούχος αστυνομικός (σ.σ. για λόγους «ψυχολογικούς» όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας του Μάριου) και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, αλλά και οι δύο γιοι του βασικού κατηγορούμενου.

Σήμερα ξεκίνησε η νέα ανάκριση, με πρώτη μάρτυρα τη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, η οποία είπε στους δημοσιογράφους πως περιμένει με αγωνία τις απαντήσεις από τα εργαστήρια της αστυνομίας, για τα οστά που βρέθηκαν προ ημερών σε ορεινή περιοχή της Βοιωτίας (σ.σ. σπήλαιο στο χωριό Στεφάνη). Η οικογένεια περιμένει και ελπίζει να ανήκουν στον 26χρονο…

«Περιμένουμε μια νέα τροπή στην όλη υπόθεση, περιμένουμε την απάντηση από την εξέταση των οστών. Έχω πολλή εμπιστοσύνη στον Θεό και στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και θα τιμωρηθούν οι φονιάδες του παιδιού μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα ξεκινούν οι ανακρίσεις για τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορουμένους που σίγουρα οι έξι από αυτούς έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως προκύπτει και από τις κινήσεις τους και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι δύο εξ’ αυτών προκύπτει ότι έχουν ασήμαντο ρόλο, αλλά οι έξι είναι βασικοί. Θα διερευνηθεί βεβαίως η εμπλοκή του καθενός. Ένας απ’ αυτούς είναι ο τελευταίος ο οποίος μίλησε με τον άτυχο Μάριο στο τελευταίο τηλεφώνημα, τρία λεπτά πριν την εξαφάνισή του», δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορος της μητέρας, Νίκος Ρουσσόπουλος.