Δείτε το Top 10 των πιο ακριβών σπιτιών του κόσμου!

8 Νοεμβρίου, 2014 8:40 ΜΜ
More videos

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ και η έπαυλη του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς φιγουράρουν ανάμεσα στα ακριβότερα σπίτια του κόσμου – Σπίτια ή μάλλον… παλάτια…

Η αμερικάνικη ιστοσελίδα comparecamp.com έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τα δέκα πιο ακριβά σπίτια του κόσμου. Η βασίλισσα Ελισάβετ, ένας ζάπλουτος Ινδός επιχειρηματίας, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και ορισμένοι άλλοι, όχι απαραίτητα γνωστοί, δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, είναι οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους.

Θαυμάστε σε μοναδικές φωτογραφίες τα δέκα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο, που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε Βρετανία και ΗΠΑ.

1. Παλάτι του Μπάκιγχαμ, Βρετανία. Κοστίζει κάτι παραπάνω από ένα δισ. ευρώ.

2.  Antilia tower, στη Μουμπάι, στην Ινδία, ανήκει σε Ινδό δισεκατομμυριούχο. Κοστίζει 800 εκ. ευρώ.

3. Villa Leopolda. Βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα και την έχτισε τον 19ο αιώνα ο βασιλιάς Λεοπόλδος ο 2ος του Βελγίου για την ερωμένη του. Κοστίζει 637 εκ. ευρώ.

4. Fairfield Pond, έπαυλη που ανήκει σε Αμερικανό επιχειρηματία και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Κοστίζει 190 εκ. ευρώ.

5. Kensington Palace Gardens, βρίσκεται στο Λονδίνο και ιδιοκτήτης της είναι Ινδός βιομήχανος. Η αξία του εκτιμάται σε 178 εκ. ευρώ.

6. Η έπαυλη του δισεκατομμυριούχου Larry Ellison στην Καλιφόρνια έχει δεχθεί επιρροές από την ιαπωνική αρχιτεκτονική. Κοστίζει 160 εκ. ευρώ.

7. Hearst Castle, χτίστηκε το 1919 από τον επιχειρηματία του Τύπου William Randolph Hearst στην Καλιφόρνια. Κοστίζει 152 εκ. ευρώ.

8. The Pinnacle, βρίσκεται στη Μοντάνα και ανήκει στο Yellowstone Club. Κοστίζει 123 εκ. ευρώ.

9. Η έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο Λονδίνο. Κοστίζει 112 εκ. ευρώ.

10. Η έπαυλη της Ουκρανής δισεκατομμυριούχου Elena Franchuk στο Λονδίνο. Κοστίζει 100 εκ. ευρώ.

protothema.gr