Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας κάθε δευτερόλεπτο που περνάει

22 Μαΐου, 2016 4:53 ΜΜ
More videos

Όλοι προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια καλή εκπαίδευση και ένα ανοιχτό μυαλό, διαβάζοντας και μαθαίνοντας καινούργια πράγματα κάθε μέρα. Παρόλα αυτά, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον εαυτό μας και το σώμα μας; Το σώμα μας είναι ένας καταπληκτικός μηχανισμός, που κάθε χιλιάδες διεργασίες κάθε δευτερόλεπτο.

Δείτε παρακάτω 30 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας αυτή την στιγμή!

 1. Η αίσθηση της αφής είναι πολύ ισχυρή: αν τα δάχτυλά μας είχαν το μέγεθος της γης, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε την διαφορά ανάμεσα σε σπίτια και αυτοκίνητα.
 2. To σύστημα των αιμοφόρων αγγείων μας έχει μήκος πάνω από 96.000 χιλιόμετρα. Το μήκος τους είναι τόσο μεγάλο, που μπορεί να κάνει τον γύρο της γης δυο φορές.
 3. Η οξύτητα της όρασής μας είναι εκπληκτική. Αν η γη ήταν επίπεδη, θα μπορούσαμε να δούμε την φλόγα ενός κεριού σε απόσταση 48 χιλιομέτρων.
 4. Όταν κοκκινίζουμε, κοκκινίζουν και τα τοιχώματα του στομαχιού μας.
 5. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να διαβάσει μέχρι 1.000 λέξεις το λεπτό.
 6. Οι αφαλοί μας περιέχουν χιλιάδες ήδη βακτηρίων.
 7. Όταν ερωτευόμαστε, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει συνεχώς το ίδιο σύνολο χημικών ουσιών, όπως αν παίρναμε ψυχοτρόπα φάρμακα, όπως οι αμφεταμίνες. Η αγάπη οδηγεί σε παρενέργειες, όπως αύξηση του καρδιακού ρυθμού, απώλεια της όρεξης και του ύπνου και μια έντονη αίσθηση ενθουσιασμού.
 8. Τα μάτια μας θα μπορούσαν να αντιληφθούν το υπεριώδες φως, αν οι φακοί δεν το “φίλτραραν.”
 9. Ένας ενήλικος αποτελείται από περίπου 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 άτομα.
 10. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε. Η κρυμμένη μας δύναμη προέρχεται από την αδρεναλίνη, αλλά για να μην καταλήξουμε με σκισμένους μυς λόγω της μεγάλης πίεσης, το σώμα μας αρνείται να χρησιμοποιήσει στο μέγιστο την δύναμή του.
 11. Είμαστε πολύ καλοί δρομείς μεγάλων αποστάσεων.
 12. Σε 30 λεπτά το σώμα μας παράγει αρκετή θερμότητα για να βράσει μισό λίτρο νερού.
 13. Στην πραγματικότητα έχουμε τόσες τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό όσο και ένας χιμπατζής. Απλά πολλοί από τους θύλακες τριχών μένουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας ακόμα και μετά την γέννησή μας.
 14. Κάθε άτομο στο σώμα μας φτιάχτηκε στο big bang πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.
 15. Τα ανθρώπινα οστά είναι τόσο δυνατά όσο και ο γρανίτης.
 16. Αν ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν υπολογιστής, θα μπορούσε να εκτελέσει 38.000 τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο.
 17. Όταν παίρνουμε ένα κιλό λίπους, το σώμα μας φτιάχνει 11 χιλιόμετρα νέων αιμοφόρων αγγείων.
 18.  Οι άνθρωποι μοιράζονται περίπου το 50% του DNA τους με τις μπανάνες.
 19.  Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει σωματικό πόνο.
 20. Κάθε δευτερόλεπτο το σώμα μας παράγει μέχρι και 25 εκατομμύρια νέα κύτταρα.
 21. Όλοι οι άνθρωποι είναι βιοφωταυγείς. Αυτό σημαίνει, ότι λάμπουν κυριολεκτικά. Ωστόσο, η ένταση του φωτός που εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα είναι 1.000 φορές χαμηλότερη από αυτό που μπορεί να αντιληφθεί το γυμνό μάτι μας.
 22. Όταν ενώνονται οι νευρώνες του εγκεφάλου μας έχουν ακριβώς την δομή του σύμπαντος.
 23. Τα αυτιά μας και η μύτη μας συνεχίζουν να μεγαλώνουν, καθώς γερνάμε, λόγω της βαρύτητας.
 24. Το κλάμα απελευθερώνει το στρες και βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την οργή και τη θλίψη. Βασικά, το κλάμα βοηθά στο να αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα.
 25. Τα δάκρυα έχουν διαφορετικό σχήμα, ανάλογα με τι μας έκανε να κλάψουμε.
 26.  Μια κατάσταση που ονομάζεται συναισθησία μπορεί να κάνει τις αισθήσεις σας αλληλοεπικαλύπτονται.
 27. Πρέπει να εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα περισσότερο από ότι εισπνέουμε οξυγόνο.
 28. Κάποιες γυναίκες βλέπουν περισσότερα χρώματα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει 3 τύπους υποδοχέων χρώματος, αλλά μερικές γυναίκες έχουν τέσσερις ή ακόμα πιο σπάνια πέντε.
 29. Παρά το γεγονός, ότι ο εγκέφαλος καταλαμβάνει μόνο το 2% του βάρους του σώματος, χρησιμοποιεί έως και το 25% του οξυγόνου και του ενεργειακού εφοδιασμού του οργανισμού.
 30. Είμαστε λίγο πιο πλούσιοι από όσο πιστεύουμε. Περίπου 0,2 χιλιοστόγραμμα χρυσού διαλύονται στο αίμα σας. Δυστυχώς, χρειάζονται 40.000 άνθρωποι για να συλλέξουμε αρκετό χρυσό για να φτιάξουμε ένα χρυσό νόμισμα 8 γραμμαρίων.