Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από το βιβλίο η συγγραφέας του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι»

23 Μαρτίου, 2015 12:21 ΠΜ
More videos

Η συγγραφές του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι» το οποίο πρόσφατα έκανε και την κινηματογραφική του πρεμιέρα, απέφερε στην συγγραφέα του μόνο κατά την περσινή χρονιά, περισσότερα από 45 εκ. ευρώ, την ώρα που ο συγγραφέας του Χάρι Πότερ είδε για το 2014 τα έσοδα του να… περιορίζονται στα 12 εκ.

Η Έρικα Λέοναρντ είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά όταν το 2011 έγραψε το βιβλίο, το οποίο θα έμελλε να κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και να μεταφραστεί σε περισσότερες από 52 γλώσσες.

Μαζί με το σύζυγό της και τα δύο παιδιά της, μετακόμισε σε μια έπαυλη αξίας 3,5 εκ. ευρώ στο δυτικό Λονδίνο ενώ πρόσφατα αποφάσισε να αντικαταστήσει το Mini Cooper που είχε στην κατοχή της με ένα υβριδικό αυτοκίνητο αξίας, 90.000 χιλιάδων ευρώ.

Η κ.Λέοναρντ πέρυσι έβαλε στους τραπεζικούς της λογαριασμούς το ποσό των 45 εκ. ευρώ από τις εισπράξεις του βιβλίου, ποσό στο οποίο δεν υπολογίζονται φυσικά τα έσοδα τα οποία δικαιούται από την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το βιβλίο, το οποίο περιγράφει τις σαδομαζοχιστικές προτιμήσεις του Κρίστιαν Γκρέι και τη σχέση του με τη φοιτήτρια Αναστάσια Στιλ, ξεπέρασε σε έσοδα αυτό του Χάρι Πότερ για το 2014, του συγγραφέα Κ.Ρόουλινγκ.

iefimerida reuters